Prvo Ronaldovo čudo u Saudijskoj Arabiji: Tek je sada jasno s kim Portugalac ima posla

Upaljena gol-mašina

Prvo Ronaldovo čudo u Saudijskoj Arabiji: Tek je sada jasno s kim Portugalac ima posla

A. Čaušević

Cristino Ronaldo je konočano pokazao zašto je došao u Saudijsku Arabiju. Čini se da je gol-mašina upaljena i Portugalac je počeo da radi ono što se od njega očekuje.

Na gotovanju kod ekipa Al Wehde Ronaldo je postigao četiri gola. Bio je prvo ime susreta u ubjedljivoj pobjedi Al Nassra rezultatom 4:0.

Ronaldo je svoj prvi gol na meču postigao u 21. minuti. Dojam je da je golu i kumovala slaba intervencija domaćeg golmana.

Ipak, to i nije previše smetalo Portugalcu koji je u svom stilu proslavio veliki jubilej pošto mu je to bio 500. ligaški gol u karijeri.

Do kraja prvog poluvremena višestruki osvajač Zlatne lopte je stigao do još jednog gola. Igrala se 40. minuta kada je vješto izbjegao ofsajd zamku.

Oglasi

Golijada nije mogla proći bez penala. U 51. minuti bivši as Juventusa, Reala i Manchester Uniteda je rutinski realizovao kazneni udarac.

Međutim, tu nije bio kraj pošto je u deset minuta kasnije Ronaldo ponovo uspio da zatrese protivničku mrežu. Tada je postavljen i konačan rezultat.

Inače, bila je to 61. utakmica na kojoj je Ronaldo postigao tri ili više golova. Prije nekoliko dana je proslavio 38. rođendan, ali se očigledno nema namjeru zaustaviti.

Susret protiv Al Wehde je možda i pravi pokazatelj kakvi rivali čekaju Ronalda u Saudijskoj Arabiji te se očekuje da i u narednim mečevima nastavi golgetersku seriju.

Portuglaca je sada na učinku od pet golova, a njegov saigrač Talisca je najbolji strijelac prvenstva sa 13 pogodaka. Neće biti iznenađenje ukoliko CR7 do kraja sezone ne prrestigne Brazilca.

Inače, s ovom objedom Al Nassr je stigao do prvog mjesta sa 37 bodova. Isto toliko bodova, ali i meč više ima i Al Shabab. Trećeplasirani Al Ittihad ima 34 boda i dva susreta manje. 

Top Komentari

CD84
Vrlo ozbiljna liga,teska,vise se aktivni na dzumi!!
5 14
FreshCat9
i, autore, s kime 'portugalaca' ima posla?
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi