Stvarno je drugačiji: Sudija gleda i ne vjeruje šta je Ronaldo uradio s loptom!

Portugalac napravio presedan

Stvarno je drugačiji: Sudija gleda i ne vjeruje šta je Ronaldo uradio s loptom!

A. Čaušević

Cristiano Ronaldo je po prvi put postigao četiri gola u Saudijskoj Arabiji i pobrinuo se da u trajnom vlasništvu ima suvenir sa utakmice Al Wehda - Al Nassr, međutim svojim potezom iznenadio je mnoge pa i samog sudiju. 

Ugovorom sa Al Nassrom Ronaldo je osigurao zaradu od 500 miliona eura za naredne dvije i pol godine, a izgleda da je konačno i počeo da opravdava svoju zaradu.

Nakon nekoliko utakmica čekanja, Portugalac je upalio motore i u razmaku od 40-ak minuta postigao je četiri gola.

U susretima kada postignu hat-trick običaj je da igrači sa sobom kući ponesu loptu. Za isto se odlučio i Ronaldo.

Međutim, najpopularniji fudbaler današnjice je iznenadio mnoge svojim potezom nakon posljednjeg sudijskog zvižduka pogotovo glavnog arbitra.

Oglasi

Naime, Ronaldo je prišao sudiji Al Harbiju, zatražio je od njega da se potpiše na loptu i da mu je nakon toga preda u ruke.

Sudija se iznenadio ovim gestom, vrlo rado je ostavio svoj potpis sa posebnom porukom poslije čega je uslijedila i zajednička fotografija.

Inače, Ronaldo je sa četiri gola protiv Al Wehde stigao do 503. ligaškog gola u karijeri. Ovo mu je bio i 61. meč na kojem je postigao najmanje tri pogotka.

Čuveni Portugalac je prije nekoliko dana proslavio svoj 38. rođendan, a večerašnji susret je pokazao da su godine za njega samo broj.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Iako u evropskom fudbalu i nije igrao u skladu sa svojom reputacijom, izgleda da je u Al Nassru pronašao svoju oazu mira te opet postaje stroj za postizanje golova.

Računajuči ligaške te kup mečeve kao i susrete reprezentacija Ronaldo je trenutno na cifri od 825 golova. S obzirom na konkurenciju u Saudijskoj Arabiji neće biti iznenađenje ako dođe i do cifre od 900 pogodaka.

Top Komentari

retro
Ide na aukciju i za zrtve zemljotresa 200% zato je on veci gospodin od lesija
4 3
Adrian
Poradite na naslovima.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi