Golman Ramsdale "prodao" Arsenal: Topnici ostali bez važnih bodova

Edmir Škorić
Teme:

Ovog vikenda na programu je 23. kolo engleske Premier lige, a Arsenal je ponovo razočarao i čini se kao da su se Topnici prepali titule, pa je sada Manchester City u situaciji da im se primakne na samo tri boda.

Arsenal je u prošlom kolu poražen od Evertona sa 1:0, a sada je teškom mukom ostao neporažen na svom Emiratesu protiv Brentforda, koji je bio čak i bolji rival od favorizovanog domaćina i zaslužio je najmanje tih 1:1.

Arsenal je imao dosta problema, nije uspijevao da pronađe put do mreže protivnika i nije tako lako dolazio do šansi kao što smo navikli ove sezone.

Ipak, rezervista Trossard je u 66. minuti postigao važan gol i to samo četiri minute nakon što je kročio na teren. Gol Trossarda pogledajte OVDJE

Dosta zasluga za gol pripada i Saki koji je fantastično ubacio u peterac, a bivši igrač Brightona na kraju loptu skrenuo u mrežu iz neposredne blizine.

Arsenal nije dugo imao vodstvo, budući da je u 74. minuti Ivan Toney postigao gol za 1:1, a svemu je prethodila i katastrofalna reakcija golmana Ramsdalea, koji se može smatrati krivcem za primljeni gol i za prosuta dva boda.

Katastrofalnu reakciju Ramsdalea pogledajte OVDJE

Arsenal sada ima 51 bod, Manchester City 45, ali Građani sutra dočekuju Aston Villu i u dobroj su poziciji da se u potpunosti priključe borbi za titulu. Važno je naglasiti da nas u narednom kolu očekuje derbi između Arsenala i Cityja i tada će se mnogo toga reći.

Sjajan meč odigrali su Leicester ti Tottenham, a domaćin je slavio s uvjerljivih 4:1. Strijelci su bili Mendy, Maddison, Iheanacho i Barnes, a za goste Bentancur u 14. minuti za 0:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U duelima Southampton - Wolves i Crystal Palace - Brighton rezultati su glasili 1:2, odnosno 1:1, dok je Fulham sa 2:0 pobijedio Nottingham Forest, golovima Williana i Solomona.

Posljednji meč današnjeg programa 23. kola igraju Bournemouth i Newcastle od 18.30 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.