Pijanica do pijanice, a vrhunski igrači: Okupe se svakog utorka, unište alkoholom, a na terenu čudo

Ritual jednog od najpoznatijih klubova na svijetu

Pijanica do pijanice, a vrhunski igrači: Okupe se svakog utorka, unište alkoholom, a na terenu čudo

Admin Čaušević

Igrači u nekim klubovima su na neobičan način pokušavali da kreiraju sinergiju kako bi na terenu bili što bolji. Danas se to radi zajedničkim večerama poslije čega slijede brojne objave na društvenim mrežama, dok je to u ranijim vremenima bilo drugačije. 

Koliko god to zvučalo čudno, ali u jednom evrpskom velikanu igrači su se okupljali svakog utorka, teško opijali i ludo provodili i to sve uz dozvolu tadašnjeg trenera.

"Klub utorak" famozno je druženje igrača Arsenala koje je na snazi bilo 90-ih godina prošlog stoljeća. Menadžer George Graham je sve odobravao, dok su igrače predvodili Tony Adams, Lee Dixon i Paul Merrson.

Igrači bi obično imali srijedom slobodan dan, pa su utorak koristili za teško opijanje, te u četvrtak na trening ne bi dolazili mamurni.

Neki od članova Arsenala iz 90-ih godina prošlog vijeka

"Tek sam počeo govoriti engleski, ali volim dobro društvo pa sam poželio da odem", ispričao je Gilles Grimandi koji je za Arsenal nastupao od 1997. do 2002. godine.

"Otišao sam jednog dana i sreo mnogo dobrih pijanica. Rekao sam Rayu ubrzo nakon toga: ‘Moram ići kući ili ću umrijeti!’ Ray se smijao.

Oglasi

"Bio sam jako iznenađen. Drugi dan, francuski igrač je pušio i engleski igrači su bili šokirani.

"Ipak, dan prije bili su potpuno pijani i to nije bilo šokantno. Imali smo vrlo različite pristupe piću i pušenju."

Klub je ugašen dolaskom Arsena Wengera na klupu

Arsenal je u to vrijeme u svojoj ekipi imao neke od zaista vrhunskih igrača, osim kapitena Adamsa tu su bili Dennis Bergkamp, Patrik Vieira, David Seamen, Lee Dixon i drugi.

Kakve pijanice su tada bili neki od članova tima iz sjevernog Londona najbolje govori činjenica da su Paul Merson i Nigel Winterburn vraćeni kući sa turneje iz Singapura zbog prevelikog konzumiranja alkohola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tada su slovili za jedan od najboljih engleskih klubova, tačnije bili su rame uz rame sa Manchester Unitedom kada je rivalstvo ovih klubova otišlo na stepenicu više.

Famozno druženje utorkom ukinuto je dolaskom na klupu Arsena Wengera koji je od Topnika napravio jedan od najmoćnijih klubova na svijetu. Sve to je uradilo plodom pošto je Francuz već u prvoj sezoni s Arsenalom osvojio duplu krunu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti