Februarski turnir obnovljen nakon 31 godinu.

Obnovljeni turnir

FK Velež osvojio turnir "FK Velež - 14. februar"

O. Lekić, foto: Admin Čaušević

Juniori mostarskog Veleža osvajači su 29. tradicionalnog fudbalskog turnira "FK Velež - 14. februar". Ovaj turnir FK Velež je obnovio nakon 31 godinu.

Jučer je u Mostaru odigran turnir "FK Velež - 14. februar". U pitanju je turnir koji je obnovljen nakon 31 godine, a osim juniorske selekcije Veleža, nastupili su još isti dobni uzrasti Sarajeva, Željezničara i Sutjeske iz Nikšića.

U finalu je ekipa Veleža slavila protiv Željezničara rezultatom 4:1, a golove za Rođene su postigli Sadiković, Puce, Jogunović i Milak.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Prvi turnir održan je 1965. godine na 20. godišnjicu oslobođenja Grada Mostara, a zadnji 1992. godine. Održavao se 28 godina zaredom a Velež je 14 puta bio pobjednik turnira.

Na njemu su učestvovali svi velikani bivšeg jugoslovenskog fudbala od Crvene Zvezde, Partizana, Dinama, Hajduka, podgoričke Budućnosti i drugi, ali i inostrani klubovi kao što su Sturm iz Graza, Rapid iz Beča, Luzern iz Švicarske, reprezentacija Poljske, Dinamo Bukurešt.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.