Kutak za sporni trenutak.

Srušio je Richarlisona

Rade Krunić zamalo je koštao Milan pobjede protiv Tottenhama!

Eldar Ganibegović

U okviru prve utakmice osmine finala Lige prvaka Milan je večeras pogotkom Diaza slavio protiv Tottenhama na San Siru s 1:0. Iz engleskog tima smatraju da su oštećeni za penal.

Sjajno je Milan otvorio utakmicu i već u šestoj minuti je postigao vodeći i pobjedonosni pogodak kada se u kaznenom prostoru Spursa najbolje snašao i pogodio Brahim Diaz.

Tottenham skoro da nije napravio ozbiljniju šansu pred golom Tatarusanua, dok je Milan taj koji može žaliti što nije slavio većom razlikom.

Dvije sjajne šanse za Milan u 78. i 79. minuti. Prvo je De Ketelaere glavom loše šutirao iz sjajne pozicije, a minut kasnije još veći promašaj Thiawa kada je iz peterca glavom šutirao pored desne stative gostujućeg gola.

Sjajnu utakmicu za prvaka Italije odigrao je i Rade Krunić. Bh. reprezentativac uživa veliko povjerenje Stefana Piolija i večeras je dobio svih 90 minuta.

Upravo je bh. veznjak u centru sporne situacije. Naime, navijači Tottenhama smatraju da su oštećeni za penal na San Siru, no zaista je teško reći da li je to istina.

U 70. minuti je Richarlison ušao na teren umjesto Kuluševskog kod gostiju, te je nakon toga imao duel s Radetom Krunićem na ivici kaznenog prostora i dojam je da je ipak bilo elemenata za penal. 

"Zadrhtao sam na reprizi Richarlisona i Krunića, morao sam ponovo da vidim i izgleda da je bio penal. Da je bilo na suprotnoj strani, ja bih se bunio", napisao je na Twitteru jedan navijač Milana.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bilo kako bilo, Krunić i Milan su dobro prošli, a Tottenham može da se žali do kada hoće, ništa neće promijeniti. Šansu za popravni imat će na svom stadionu osmog marta. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.