Milan slavi pobjedu, ali ako ispadnu prisjećat će se nevjerovatnih promašaja s večerašnje utakmice
Revanš je osmog marta u Londonu.

Osmina finala Lige prvaka

Milan slavi pobjedu, ali ako ispadnu prisjećat će se nevjerovatnih promašaja s večerašnje utakmice

E. Ganibegović

Večeras nam se konačno vratila Liga prvaka. Odigrane su prve dvije utakmice osmine finala, a Milan je na svom San Siru s 1:0 bio bolji od Tottenhama.

Do pobjedonosnog gola Milan je stigao već u šestoj minuti utakmice. Diaz je šutirao, Forster sjajno brani, no Brahim iz drugog pokušaja šalje loptu u mrežu engleskog golmana. 

Gol Brahima Diaza za pobjedu Milana od 1:0 protiv Tottenhama pogledajte klikom ovdje

Prvi udarac Tottenhama u okvir gola bilježimo u 13. minuti kada je Dier s velike udaljenosti šutirao direktno u Tatarusanua.

U 18. minuti se pomoć ukazivala Simonu Kjaeru, no danski defanzivac je ipak nastavio utakmicu, te je pao kamen sa srca Pioliju.

Mogao je Milan do drugog pogotka pred kraj prvog dijela, tačnije u 39. minuti. Hernandez je bio u prilici da uputi završni pas, ali je Milan dobio samo korner.

Oglasi

Detalj u 63. minuti koji je bitan za revanš. Dier je dobio žuti karton i njega nećemo gledati u drugoj utakmici.

Dvije sjajne šanse za Milan u 78. i 79. minuti. Prvo je De Ketelaere glavom loše šutirao iz sjajne pozicije, a minut kasnije još veći promašaj Thiawa kada je iz peterca glavom šutirao pored desne stative gostujućeg gola.

Ono što također treba istaći jeste to da Stefano Pioli itekako vjeruje našem Radetu Kruniću koji je večeras odigrao svih 90 minuta.

Revanš Tottenhama i Milana igra se 8. marta u Londonu, a treba reći i da je u drugoj utakmici večeri Bayern s 0:1 bio bolji od PSG-a na Parku prinčeva.

Oglasi

Osmina finala Lige prvaka, prva utakmica:

Milan - Tottenham 1:0 (Diaz 6')

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

AC Milan: Tatarusanu, Kalulu, Kjaer, Thiaw, Hernandez, Saelemaekers, Tonali, Krunić, Diaz, Leao, Giroud. 

Tottenham Hotspur: Forster, Dier, Romero, Emerson, Lenglet, Skipp, Sarr, Son, Perišić, Kuluševski, Kane. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FreshCat9
Dobar Rade večeras!
1 0
AjmanMuj
Pih, nešto ne štima. Kako god, minimalan poraz ništa ne znači, u Londonu u vreloj atmosferi neće Talijanima biti lahko. Ovo je duel ko bolje iskoristi prednost domaćeg terena. Čestitke Milanu i vama sto navijate za Milan
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi