Utakmice NBA lige

Antetokounmpo još jednom pokazao kakva je "zvijer", Portland ne može bez Nurkića

Esmer Oštraković

Sinoć je u NBA ligi odigrano pet utakmica, a najviše za vidjeti imali su svi ljubitelji košarke koji su se odlučili da gledaku utakmicu u Milwaukeeju. Tamo je domaća ekipa tek nakon produžetaka uspjela pobijediti ekipu Bostona.

Igrala je ekipa Bostona na ovom gostovanju bez čak četiri svoja najbolja igrača, a radi se o Jaysonu Tatumu, Marcusu Smartu, Jalenu Brownu i Alu Horfordu.

Uprkos toj činjenici, Giannis Antetokounmpo morao je na terenu provesti čak 46 minuta kako bi njegova ekipa ostvarila pobjedu. Konačan rezultat bio je 131:125.

Giannis je utakmicu završeio sa 36 postignutih poena, a tome je dodao 13 skokova i upisao je devet asistencija.

Odličan je bio i Holiday koji je ubacio 40 poena, te je dodao sedam asistncija, dok je kod Bostona bolji od ostalih bio Derrick White sa 27 poena i 12 asistencija.

Portland je upisao novi poraz bez povrijeđenog reprezentativca Bosne i Hercegovine, Jusufa Nurkića, a ovaj put bolji od njih bio je Washington sa 126:101.

Do pobjede je ekipi Wizardsa vodio Kyle Kuzma koji je ubacio 33 poena i imao 9 skokova, a u Portlandu je najbolji bio Lillard sa 39 poena, 10 skokova i 6 asistencija.

Toronto je na svom terenu ostvario pobjedu protiv Orlanda, a utakmica je na kraju završena sa 123:113 u korist domaće ekipe.

Pobjedu na svom terenu ostvario je i Phoenix protiv Sacramenta, a konačan rezultat ovog susreta bio je 120:109.

LA Clippersi su sa deset razlike ostvarili pobjedu protiv Golden Statea, a utakmica je završena sa 134:124 u korist Clippersa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.