Jusuf Nurkić je vjerovatno odigrao svoju posljednju utakmicu u Portlandu
Bh. košarkaš nalazi se na žestokom udaru navijača i oni silno žele njegovu razmjenu (Foto: Instagram)

Do 9. februara će biti razmijenjen

Jusuf Nurkić je vjerovatno odigrao svoju posljednju utakmicu u Portlandu

M. Šljivak

Bh. centar Jusuf Nurkić (28) obnovio je povredu lista lijeve noge na utakmici protiv Memphis Grizzliesa i pauzirat će naredne dvije sedmice, no pitanje je hoće li se na parket vratiti kao košarkaš Portland Trail Blazersa.

Jusuf Nurkić nema sreće s povredama ove sezone. Prije nekoliko dana je obnovio povredu lista lijeve noge i njega na parketu nećemo gledati u preostalim akcijama do All Star pauze (17. februar).

Portland Trail Blazersi su potvrdili da će 'Bosanska zvijer' na parket ponovo tek nakon All Star pauze koja je na rasporedu od 17. do 19. februara.

U tom periodu Trail Blazersi će odigrati nekoliko jakih utakmica. Imat će ih tačno sedam, a nakon All Stara slijedi duel sa Sacramento Kingsima.

Međutim, lako bi se moglo desiti da Nurkić ne dočeka meč s Kingsima kao dio ekipe Trail Blazersa. Uveliko se priča o njegovoj razmjeni i ona bi se mogla desiti do 9. februara.

Oglasi

Do tog datuma NBA timovi mogu vršiti razmjenu igrača. Portland je spreman Nurkića i Josha Harta poslati negdje drugi, a navodno su zainteresovani za kvalitetnog krilnog košarkaša u zamjenu za njih.

Navijači Trail Blazersa uveliko traže odlazak Nurkića. Nije im previše simpatičan i o njemu se piše sve najgore na mnogobrojnim forumima gdje se sakupljaju navijači tima iz Oregona.

Postoji interes za bh. košarkaša s nekoliko strana i vidjet ćemo gdje će Nurkić nastaviti karijeru. Mnogi timovi bi jedva dočekali igrača njegovog kalibra pod košem.

Nurkić je već šest godina član tima iz Oregona. Došao je u tim u razmjeni s Denver Nuggetsima u februaru 2017. godine i pružao je jako dobre partije u dresu Trail Blazersa.

Bh. košarkaš je ove sezone u 45 odigranih utakmica na prosjeku od 13.8 poena i 9.4 skokova po utakmici, a igra prosječno nešto više od 27 minuta po meču.

Trail Blazersi su bez njega na omjeru od dvije pobjede i četiri poraza u šest utakmica koliko je Nurk propustio u dosadašnjem dijelu sezone.

Top Komentari

nakopitam
Bez Nurkica imaju samo dvije pobjede. Ako on ode, ispasce u drugu ligu!
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi