Jusuf Nurkić i problem od 70 miliona dolara
Jusuf Nurkić je čovjek koji je dao mnogo Trail Blazersima u proteklih šest godina, ali oni su se odlučili da ga razmjene (Foto: EPA)

Bliži se rok za razmjenu igrača, a o Nurkiću se ne razmišlja

Jusuf Nurkić i problem od 70 miliona dolara

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić (28) našao se na listi za razmjenu ekipe Portland Trail Blazersa i tim iz Oregona će pokušati da ga se riješi do 9. februara do kada traje rok za razmjenu košarkaša.

Portland Trail Blazersi odlučili su Jusufa Nurkića staviti na listu za razmjenu i bh. centra će uz Josha Harta pokušati poslati negdje drugo do 9. februara do kada traje rok za razmjenu u NBA ligi.

Međutim, Portland se neće lako riješiti Nurkića. Kako tvrdi poznati američki novinar Jake Fischer, NBA timovi ne pokazuju previše interesa za 28-godišnjeg centra.

Problem je njegov ugovor. Nurkić je prošlog ljeta produžio saradnju s Trail Blazersima i potpisao je na četiri sezone za cifru od 70 miliona dolara.

Ovaj ugovor predstavlja popriličan problem. Zbog njega timovi koji traže centra ne pokazuju previše interesa za eventualnu razmjenu s Trail Blazersima i traže mnogo jeftinije varijante.

Neće zbog toga biti iznenađenje ako Bosanska zvijer ostane u Portlandu. Tu ga međutim čeka jako težak period jer je na žestokom udaru navijača koji ga smatraju lošom opcijom za centarsku poziciju.

Oglasi

Nurkić je konstantno meta napada na društvenim mrežama. Navijači tima iz Portlanda išli su tako daleko da su čak i slavili novu povredu bh. centra u meču protiv Memphis Grizzliesa.

Oni se nadaju da će 28-godišnji košarkaš napustiti tim u narednim danima. Želja bi im se mogla ostvariti i vidjet ćemo hoće li se pojaviti ekipa koja je spremna preuzeti Nurkićev ugovor od 70 miliona dolara.

Nurkić je trenutno van parketa zbog obnovljene povrede lista. Neće ga biti u sastavu Trail Blazersa naredne tri sedmice, a postoji mogućnost da je protiv Memphisa odigrao posljednji meč za Portland ako se na kraju trejd ipak desi.

Bh. košarkaš je već šest godina član tima iz Oregona. Došao je u razmjeni s Denver Nuggetsima u februaru 2017. godine i pružao je jako dobre partije u dresu Trail Blazersa.

Ove sezone je u 45 odigranih utakmica na prosjeku od 13.8 poena i 9.4 skokova po utakmici, a igra prosječno nešto više od 27 minuta po meču.

Top Komentari

nakopitam
Njihov ubjedljivo najbolji igrac je Juka. Bez njega su ostvarili samo 2 pobjede i ljudi se sprdaju s jjima kada on ne igra. Mrzi ga trener i neda mu dovoljno minutaze. I mrze ga navijaci crnci jer je bijelac a najbolji centar lige!
6 0
user1582456981
Bitno je da 70mil. Ide na racun pa i nek igra manje
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi