Završen veliki transfer

Mario Vrančić potpisao za FK Sarajevo! · Zvanično

Esmer Oštraković

Ono o čemu se u proteklim danima dugo špekulisalo, danas je postalo i zvanično. Mario Vrančić novi je fudbaler FK Sarajevo.

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine postao je novi igrač Sarajeva, a radi se o jednom od najzvučnijih transfera u historiji Premijer lige BiH.

Vrančić je do ove zime bio član engleskog Stoke Cityja, a u svojoj karijeri imao je priliku igrati i u Premiershipu kao član Norwicha.

Predstavili su svog novog igrača na Instagram nalogu.

U Sarajevo je Vrančić stigao iz Rijeke sa kojom je potpisana posudba koja će trajati do kraja aktuelne sezone, a očekuje se da bude veliko pojačanje za Sarajevo.

Karijeru je počeo u njemačkom Mainzu gdje je prošao omladinski pogon i debitovao za prvi tim pod palicom jednog od najboljih svjetskih trenera današnjice, Jurgena Kloppa.

U Bundesligi, te u popluarnoj "Cvajti", Vrančić je skupio 159 nastupa, a u to vrijeme igrao je za Mainz, Darmstadt i Paderborn.

Uspio je u tom periodu provedenom u Njemačkoj postići 18 golova, te je upisao 24 asistencije, a onda je uslijedio transfer u Englesku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tamo je ostavio i najveći trag. Četiri godine proveo je u Norwichu, sa kojim je imao jako mnogo uspjeha i bio je ljubimac navijača.

Uspio je Vrančić dva puta osvojiti Championship sa Norwichom, te se plasirati u Premiership. Za ovu ekipu odigrao je 134 utakmice, te je postigao 17 golova i dodao 15 aistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.