Sarajevo sutra igra novu utakmicu, poznato je ime protivnika
FK Sarajevo sutra u Antaliji igra novu pripremnu utakmicu, protivnik je rumunski drugoligaš.

Pripreme u Turskoj

Sarajevo sutra igra novu utakmicu, poznato je ime protivnika · Saznajemo

E. Ganibegović

Ekspedicija FK Sarajevo ostat će duže u Turskoj od onog roka koji je prvobitno planiran. Sutra izabranici Mirze Varešanovića igraju novu prijateljsku utakmicu, a poznato je i ime protivnika.

FK Sarajevo je 31. januara otputovao na pripreme u Antaliju i do sada je u ovoj Turskoj regiji odigrao tri prijateljske utakmice.

Prvi protivnik bio je ukrajinski Minaj protiv kojeg su slavili s 2:1 nakon preokreta, da bi nekoliko dana nakon toga Shakhtar bio tvrd orah, te su poraženi s 4:0.

Prije dva dana Bordo tim poražen je od latvijske Rige s 2:1, a jedini strijelac za Sarajevo bio je Almedin Ziljkić koji je ove zime stigao iz Olimpije. 

Istog dana nakon utakmice protiv Rige odlučeno je da se na pripremama u Turskoj ostane još sedam dana. To Sarajevo sebi može priuštiti jer neće igrati četvrtfinale kupa.

Danas je dogovorena nova prijateljska utakmica, a kako SportSport.ba saznaje protivnik će biti rumunski drugoligaš Poli Iasi. 

Oglasi

Utakmica je zakazana za sutra, 15. februar 2023. godine. Njen početak planiran je u 15 sati prema centralnoevropskom računanju vremena.

Podsjetimo, pripremama FK Sarajevo se pridružio i Mario Vrančić koji je napustio Rijeku, te bismo ga već sutra mogli vidjeti na djelu u bordo dresu.

Sarajevo je ove zime doživjelo i brojne promjene u igračkom kadru. Prije nekoliko dana potvrđen je raskid ugovora s Asmirom Suljićem koji je otišao u kazahstanski Tobol.

Osim Suljića, klub su napustili ove zime Rijad Kobiljar, Vlatko Drobarov, Rashid Abubakar, Mersudin Ahmetović, Nardin Mulahusejnović i Andrej Đokanović koji je je jedini prodat i to Ankaragucuu za 760 hiljada eura.

Otišli su i Kenan Dervišagić koji je proslijeđen na posudbu u Gradinu, dok je Ivan Ikić na posudbi u turskom Genclerbirligiju.

Tokom prijelaznog roka u ekipu je stiglo niz novih imena. Tu su Slaviša Radović, Almedin Ziljkić, Francis Kyeremeh, Giorgi Guliashvili, Renan Oliveira, Ilija Martinović te povratnik Besim Šerbečić.

Sarajevo će prvi takmičarski meč igrati 28. februara. Protivnik će biti Zrinjski, a sigurno je da se meč neće igrati na stadionu Asim Ferhatović-Hase. Trenutno su u opticaju Bilino polje i stadion Mladosti u kakanjskom naselju Doboj. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Dostojan protivnik za jaaako Njanjajevo
3 4
Drakula
Neko u antaliji mjesec,neko u konjicu ni 15 dana. Vi se borite za trofej u kukuruz ligi mi trosimo pare na odlicne destinacije. Pisaj po sirotinji
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi