Asmir Suljić ima novi klub

Prije par dana se razišao sa FK Sarajevo

Asmir Suljić ima novi klub · Saznajemo

S. Mlaćo
Prije samo par dana Asmir Suljić je napustio FK Sarajevo, a sada već ima novi klub.

Suljić je jučer otputovao u Tursku gdje se priključio svom novom klubu. Radi o kazahstanskom Tobolu.

Suljić je napustio FK Sarajevo čak dvije godine prije isteka ugovora koji je do sada bio na snazi - trajao je do janaura 2025. godine.

Desilo se to po drugi put u karijeri. Prvi put 2010. godine kada je otišao u Ujpest, te sada. Osim za Ujpest, u karijeri je igrao za Videoton, Olimpiju, Zaglebie Lubin, Petah Tikvu i Diosgyor.

Ove sezone je u dresu FK Sarajevo nastupio 15 puta, te je bio na udaru kritika navijača zbog loše realizacije. Upisao je tek dvije asistencije, a nije ni putovao sa ekipom na pripremama u Međugorju i Antalije, te je bilo pitanje dana kada će raskinuti ugovor.

Sada ga novi izazov očekuje u Tobolu.

Oglasi

Prvenstvo u Kazahstanu starta početkom marta, a Tobol će u prvom kolu ugostiti ekipu Aksu.

Svakako da će se ovaj klub boriti za sami vrh tabele. 

Suljić je tako brzo završio epizodu na Koševu, iako se vjerovatno ni sam nije tome nadao. Bordo klub je napustio veliki broj nogometaša, te je očekivati 'novo' Sarajevo od zime.

Osim Suljića, klub su napustili ove zime Rijad Kobiljar, Vlatko Drobarov, Rashid Abubakar, Mersudin Ahmetović, Nardin Mulahusejnović i Andrej Đokanović koji je je jedini prodat i to Ankaragucuu za 760 hiljada eura.

Otišli su i Kenan Dervišagić koji je proslijeđen na posudbu u Gradinu, dok je Ivan Ikić na posudbi u turskom Genclerbirligiju.

 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi