Mario Vrančić stigao na pripreme Sarajeva
FOTO: EPA

Uskoro se očekuje i zvaničan potpis

Mario Vrančić stigao na pripreme Sarajeva

H. Zilić

FK Sarajevo trenutno je na pripremama u Turskoj, a ekipa će u drugi dio sezone ući sa dosta novih imena. Na Koševu su imali veoma aktivnu zimu i vidjet ćemo kako će to sve izgledati u nastavku prvenstva pod trenerskom palicom Mirze Varešanovića.

Posljednjih dana je objavljena vijest da je bivši bh. reprezentativac Mario Vrančić novi fudbaler Sarajeva i ta informacija je večeras još dobila na težini.

Kako je potvrđeno za SportSport.ba Vrančić se večeras pridružio ostatku ekipe na pripremama u Turksoj i uskoro se očekuje potpis.

Pomenutim potpisom Sarajevo će ozvaničiti jedan od najzvučnijih transfera u historiji Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Pregovori sa čelnicima Sarajeva vođeni su nekoliko dana, a konačno su dogovoreni svi detalji ugovora, čemu svjedoči i večeršanji dolazak Vrančića na pripreme.

Jasno je da je ovo prava transfer "bomba" jer se radi o fudbaleru koji je igrao u Bundesligi, ali i u Premiershipu.

Oglasi

Ovaj sjajni vezni fudbaler odigrao je 76 utakmica u Bundesligi, a osim toga u engleskom Premiershipu odigrao je 20 utakmica.

Osim nastupa u ove dvije lige, Vrančić ima čak 133 odigrane utakmice u engleskom Championshipu, te 83 utakmicu njemačkoj drugoj ligi, popularnoj "Cvajti".

Svoj fudbalski put je sa 15 godina krenuo u Mainzu, a zatim je igrao za Ahlen, drugi tim Borussije Dortmund, Paderborn i Darsmstadt.

Fudbalski put ga je 2017. godine odveo u Englesku, a tamo je nosio dresove Norwicha i Stoke Cityja, za koji je prošle sezone odigrao 35 utakmica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada je riječ o reprezentaciji Bosne i Hercegovine, Vrančić je debitovao 2015. godine, a odigrao je ukupno šest utakmica.

Nema sumnje da će svojim znanjem, ali i iskustvom biti od velike pomoći timu kojeg sa klupe predvodi Mirza Varešanović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Bgm svi cirevi popucase u sekundi hahah
8 3
Ars1946
Definitivno najjača ekipa PL. Vrančić, Ziljkić, Avram, Renan, Dal, Francis, Čataković biti će noćna mora za ostatak PL. Besim, Martinović, Trako, Mulalić,Radović i Šahinović, uz Čirjaka i Baltu sasvim dobar defanzivni dio. Mirvić je uradio ogroman posao, najbolji od rata naovamo...
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije