Sjajni bh. desni bek odigrao svi 90 minuta protiv Rome u Evropskoj ligi.

Dediću 90 minuta u pobjedi nad Romom

Zmajevi konačno dobijaju kapitalnog desnog beka nakon Mensura Mujdže!

Eldar Ganibegović

Večeras su se u Austriji u okviru šesnaestine finala Evropske lige sastali Salzburg i Roma. Rezultat je glasio 1:0 za domaći tim, a ono što može da raduje bh. navijače jeste to da je Amar Dedić odigrao sjajnih 90 minuta, te pokazao da je budućnost reprezentacije Bosne i Hercegovine na poziciji desnog beka.

Prvi pokušaj je imao domaći tim u osmoj minuti, no Luka Sučić je jako loše šutirao i nije ugrozio gol gostiju. Nastavio je Salzburg da pokušava preko Capalda, Okafora, Seiwalda i Ulmera, ali gola nije bilo.

Najuzbudljiviji momenat u prvom poluvremenu desio se u 43. minuti. Tammy Abraham je dobro šutirao nakon jednog centaršuta, ali je Kohn još bolje odbranio udarac Engleza.

Najbolju šansu i u drugom dijelu utakmice imao je gostujući tim i to u 73. minuti. Cristante je nakon jednog kornera nadskočio domaću odbranu, ali je pogodio samo desnu stativu.

Kazna je stigla u 88. minuti. Pavlović je bio u ulozi asistenta, a za zlata vrijednu pobjedu Red Bulla pogađa Capaldo. 

Rezultat je itekako otvoren pred revanš koji se za sedam dana igra u Rimu, te oba tima imaju šanse da se nađu u osmini finala. Salzburg, naravno, nakon ove pobjede, nešto veće. 

Ono što nas svakako raduje jeste to da je Amar Dedić dobio novih 90 minuta i odradio dobar posao na poziciji desnog beka.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine muku muči na toj poziciji još od odlaska Mensura Mujdže, a Amar Dedić, čini se, postaje i više nego dobar nasljednik.

Nažalost, večeras ne djelu nismo vidjeli Benjamina Tahirovića u gostujućem timu, s obzirom na to da je ostao u Italiji zbog viroze.

U istom terminu odigrane su i utakmice Barcelona - Manchester United (2:2), Shakhtar - Rennes (2:1) i Ajax - Union Berlin (0:0).

Evropska liga, šesnaestina finala, prva utakmica:

Salzburg - Roma 1:0 (Capaldo 88')

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Salzburg: Kohn, Solet, Pavlović, Dedić, Ulmer, Gourna-Douath, Capaldo, Seiwald, Sučić, Fernando, Okafor. 

Roma: Patricio, Ibanez, Mancini, Smalling, El Shaarawy, Zalewski, Matić, Cristante, Pellegrini, Dybala, Abraham. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.