Benjamin Tahirović rekao 'da': Imamo novog Zmaja!

Trenutno je član Rome

Benjamin Tahirović rekao 'da': Imamo novog Zmaja! · Ekskluzivno

S. Mlaćo
Nepoznanica više nema. Benjamin Tahirović, član italijanske Rome, uskoro će obući dres nogometne reprezentacije naše zemlje.

Kako saznaje SportSport.ba., Tahirović je obavio razgovore sa selektorom naše nogometne reprezentacije Faruk Hadžibegićem i sportskim direktorom reprezentacije Zvjezdanom Misimovićem i dilema više nema.

Odluka je donesena, Tahirović će nastupati za reprezentaciju naše zemlje i uskoro će se naći na spisku Hadžibegića.

Saznajemo da su Hadžibegić i Misimović obavili razgovore sa Tahirovićem, kao i njegovim roditeljima i uložili sve napore da ovaj nogometni dragulj obuće dres naše reprezentacije. To je urodilo plodom, te su razgovori završili na najbolji način.

Iz reprezentacije Švedske također su bili mnogo zainteresirani da Tahirović obuče dres zemlje u kojoj je rođen, no on se prema našim saznanjima zahvalio Šveđanima, ali istakao da su bili veoma ozbiljni i da su uložili puno napora, no da je on odluku već ranije donio, a da je ista sada i zvanična.

Oglasi

Ovaj 19-godišnjak tako je jasno pokazao želju da nosi dres zemlje u kojoj su rođeni njegovi roditelji i nema sumnje da su Zmajevi dobili veliko pojačanje. Tahirović dobija sve veću priliku u Romi, Jose Mourinho mu mnogo vjeruju i vjeruje da će uskoro ovaj vezista postati standardni član prve postave.

Treba istaći da su iz naše reprezentaciji ranije kazali da će sve učiniti da Tahirović obuće dres Zmajeva, te su u tome uspjeli.

Ni Šveđani se nisu predavali, te su čak ranije isticali da je potrebno da Zlatan Ibrahimović obavi razgovore sa Tahirovićem, te ga dovede u njihovu selekciju. Jasno su kazali da se radi o nogometašu koji će biti velika zvijezda, no može se reći da je sada već kasno.

Selekcija Bosne i Hercegovine će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine imati poprilično zahtjevnu grupu. Portugal se naravno vidi kao glavni favorit u grupi J, a pored Zmajeva tu su još Island, Luksembrug, Slovačka i Lihtenštajn.

Debi će novi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine imati u martu na domaćem terenu protiv selekcije Islanda (23. mart), a tri dana kasnije bh. tim gostuje Slovačkoj.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Prvi mandat na klupi reprezentacije BiH Hadžibegić je imao od marta do oktobra 1999. godine uz učinak od dvije pobjede, dva remija te tri poraza.

U trenerskoj karijeri koja traje duže od dvije decenije između ostalih vodio je Betis, Troyes, Dijon, Valenciennes, Gaziantepspor te selekciju Crne Gore...

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Reprezentacije je u sigurnim rukama, bit će u još sigurnijim kad se savez očisti od propalica, Vico, Beus i ostali, a dovedu Barbarez, Kodro, i ostale legende.
4 0
user1676113055
Bolje bi ti bilo u Švedskoj
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi