Loše vijesti za selektora iz Mađarske, razlog za osmijeh je Amar Dedić

Pratimo Zmajeve širom Evrope

Loše vijesti za selektora iz Mađarske, razlog za osmijeh je Amar Dedić

E. Ganibegović

Za otprilike mjesec dana Faruk Hadžibegić će objaviti svoj prvi spisak u drugom mandatu na mjestu selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine. Do početka kvalifikacija je još malo vremena, te se igre (potencijalnih) Zmajeva prate širom Evrope.

Nažalost, jedna jako loša vijest danas za našeg selektora. U utakmici Ferencvarosa zbog povrede je igru u 25. minuti napustio Muhamed Bešić.

Za sada nije poznat stepen povrede bh. veznjaka. Te informacije očekujemo u narednim satima ili danima koji su pred nama.

Prvaci Mađarske, inače, u utakmici 19. kola OTP Bank lige igrali su protiv Kisvarde i meč je završen bez pogodaka, 0:0.

Svih 90 minuta kod Ferencvarosa odigrali su Adnan Kovačević i Eldar Ćivić, dok Amera Gojaka već nekoliko utakmica nema u zapisniku zbog povrede.

Kod Kisvarde su u startnoj postavi bili bh. fudbaleri Aleksandar Jovičić i Jasmin Mešanović, dok je Enes Alić svih 90 minuta presjedio na klupi za rezervne igrače.

Oglasi

Dobre vijesti zato dolaze iz Austrije gdje nastavlja da briljira bh. desni bek Amar Dedić.

Njegov Salzburg danas je s 4:0 počistio Austriju Lustenau na svom terenu, a sva četiri gola vidjeli smo u drugih 45 minuta utakmice.

Amar Dedić je odigrao svih 90 minuta, a u 52. minuti je asistirao Fernandu za drugi pogodak na utakmici, odnosno za 2:0. 

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Podsjetimo, ranije danas pogodak je u porazu Augsburga od Mainza postigao Ermedin Demirović, a Sušić i Ahmedhodžić su ostvarili pobjede sa svojim APOEL-om odnosno Sheffieldom. 

Do kraja dana pratit ćemo Benjamina Tahirovića koji s Romom igra protiv Leccea, Miroslava Stevanovića koji sa Servetteom dočekuje Grasshoppers, Dennisa Hadžikadunića koji s klupe čeka debi za Mallorcu protiv Seville, te Seada Kolašinca koji s Marseilleom od 21 sat gostuje kod Clermonta. 

Top Komentari

Adnanos
Susic i Jasic iz Wolfsbergera igraju na istoj poziciji. Samo sto je mali Jasic za Susica Roberto Carlos. Dok ove iz Madzarske treba zaboravit.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi