Raphinha u centru pažnje

Xavi ga izveo iz igre, on odbio pozdraviti saigrača, počeo udarati sjedište, pa se oglasio

Endin Čaušević

Barcelona i Manchester United odigrali su sinoć fantastičnu utakmicu na Camp Nou u okviru šesnaestine finala Evropske lige koja je završena na kraju rezultatom 2:2. No, meč je obilježio detalj iz samo finiša kada je Xavi Hernandez izveo iz igre Raphinhu koji je zbog toga u potpunosti izgubio živce, ali se odmah oglasio nakon svega.

Ljubitelji fudbala sinoć su mogli uživati u odličnoj utakmici koju su odigrali Barcelona i Manchester United. Meč je završen na kraju rezultatom 2:2, te smo vidjeli zaista veliki broj prilika na obje strane.

Barca je povela na startu drugog dijela kada je Marcos Alonso postigao gol nakon kornera Raphinhe za 1:0. No, onda je uslijedio šok za Katalonce jer su Crveni đavoli u svega nekoliko minuta došli do potpunog preokreta.

Prvo je Rashford poravnao na 1:1, a samo nekoliko minuta kasnije autogolom Koundea Manchester United dolazi do preokreta. Ipak, u finišu utakmice Barcelona je svim silama krenula naprijed i došla do izjednačenja.

U 76. minuti gol za 2:2 zabio je Raphinha koji je sinoć bio najbolji igrač Barcelone. Zbog toga su svi bili u šoku nekoliko minuta kasnije kada ga je Xavi odlučio izvesti iz igre, a umjesto njega na teren poslao je Ferrana Torresa.

I navijači s tribina su počeli zviždati zbog toga jer im nije bilo jasno zašto Xavi izvodi iz igre najboljeg igrača, a to nije bilo jasno ni Raphinhi. Brazilac je bio vidno ljut i razočaran što mora van igre i to je jasno pokazao.

Ljutito je izašao s terena i nije uopšte ni pružio ruku Torresu, a zatim je rukom počeo udarati sjedište koje je bilo ispred njega. Tu je uskočio Jordi Alba koji ga je smirivao, a i ostali saigrači su pokušali uraditi isto.

No, kamere su nekoliko puta prikazale Raphinhu koji je nešto dobacivao Xaviju i nije se mogao pomiriti s činjenicom da ga je izveo iz igre u trenutku kada je zabio gol i bio zaista najbolji igrač na terenu.

Međutim, Raphinha je ekspresno shvatio da mu takvo ponašanje ne može pomoći jer je konačno počeo igrati u Barceloni kako se to od njega očekuje i shvatio je da ne smije to upropastiti svojim ponašanjem.

Brazilac se oglasio odmah nakon utakmice i izvinio se treneru i svom saigraču zbog takve neprimjerene reakcije.

"Želio bih se još jednom svima izviniti, a naročito treneru za svoje ponašanje priliko izlaska iz igre. Izvinjavam se Ferranu Torresu, cijeloj ekipi i navijačima. Ponekad toliko gorite od želje da pomognete timu da naprosti ne možete iskontrolisati neke svoje poteze. Žao mi je. Već sam razgovarao s Xavijem", rekao je Raphinha.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Barcelona u nedjelju igra na svom terenu protiv Cadiza i već narednog četvrtka očekuje ih revanš meč protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu i borba za plasman u osmini finala Evropske lige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.