Klub iz četvrte lige traži novac od Barcelone za igrača koji je večeras zabio Unitedu
Union Adarve traži novac od Barcelone za Marcosa Alonsa.

U pitanju je Union Adarve

Klub iz četvrte lige traži novac od Barcelone za igrača koji je večeras zabio Unitedu

Eldar Ganibegović

Barcelone ja poznata kao klub s velikim finansijskim problemima, a čini se da je sada isplivao novi klub Blaugrane i to za igrača koji je bio jedan od junaka večerašnje utakmice protiv Manchester Uniteda.

U okviru prve utakmice šesnaestine finala Evropske lige na Camp Nou stadionu Barcelona i Manchester United odigrali su bez pobjednika, 2:2.

Jedan od junaka utakmice bio je fudbaler Barcelone Marcos Alonso koji je postigao vodeći pogodak za Barcelonu početkom drugog dijela igre.

On je jedan od devet igrača koje je Barcelone ljetos dovela u prijelaznom roku, a sada njegov bivši klub traži novac za njega od Blaugrane.

Ovaj 32-godišnjak stigao je kao slobodan igrač iz Chelseaja i potpisao ugovor do kraja ove sezone, da bi pred Novu godinu produžio saradnju do ljeta 2024. godine. 

Međutim, sada je u Barcelonu stigao zahtjev za uplatu dodatnog novca za Alonsa, a u pitanju je šestocifreni iznos. 

Oglasi

Španski četvrtoligaš Union Adarve je matični klub Marcosa Alonsa i već je podnio zahtjev FIFA-i tražeći od Barcelone 103 hiljade eura nakon što se Marcos Alonso vratio u Španiju, prenosi Mundo Deportivo.

Čelnici Union Adarvea smatraju da Marcos Alonso nije besplatno stigao u Barcelonu, već da je bio dio Aubameyangovog transfera u Chelsea, za koji su Katalonci od Plavaca dobili 12 miliona eura.

Tako u Union Adarveu traže sumu od 103 hiljade eura. Četvrtoligaš ima ugovor sa FIFA-om u kojem je precizirano da će imati procenat od svakog transfera Marcosa Alonsa.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Ostaje da se vidi da li će mali tim iz Španije dobiti traženi novac. Za Barcelonu je to sića, no sigurno je neće dati ukoliko ne budu morali.

Marcos Alonso je prilikom dolaska iz Chelseaja prihvatio smanjenje plate kako ne bi opteretio finansijsku situaciju Barcelone. Njegova ootkupna klauzula je 50 miliona eura.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vedin
Ako trebaju dobiti pare za bivšeg igrača valjda im plaća klub koji je prodao trig igrača, a ne onaj koji je tog igrača kupio.
1 0
anga
Valjda ga je celzi prodo ??? Znaci Barca platila Celziju, i jos svakome procenat gdje je onigro
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi