Prvi meč osmine finala Kupa BiH

Dva igrača više nisu pomogla Borcu, Rudar ide dalje

Samir Mlaćo
U prvom meču osmine finala Kupa naše zemlje snage su odmjerili FK Rudar Prijedor i FK Borac Banja Luka. Na kraju je završilo 1:1, pa se pristupilo izvođenju penala. Na kraju su sretniji i spretniji bili igrači Rudara koji izborili prolaze dalje.

Borac je furiozno krenuo, Jurilj je imao prvu šansu, no Rudar je poveo u 13. minuti.

Sa nekih 18 metara šutirao je Demonjić. Nije to bio toliko silovit udarac koliko precizan i lopta je završila u mreži. Mogao je mnogo bolje reagovati i mladi golman Ćetković.

Uzvratio je Jurilj, no nije pogodio, kao ni Cvijanović.

Pritiskao je Borac pred kraj prvog dijela i to mu se isplatilo. Iz slobodnjaka je centrirao Ninković, a Piščević glavom pogađa za 1:1.

Početkom drugog dijela Bilbija je zaprijetio, no ostalo je 1:1. A onda pravi haos.

Sajak je dobio crveni karton u 70.minuti, domaći su protestovali, a par minuta kasnije isključen je i Demonjić.

Rudar je tako ostao sa devetoricom i jasno je da je Borac imao sve u svojim rukama.

Nije se to osjetilo na terenu, Rudar, član Prve lige RS, nije imao puno pardona prema favorizovanom Borcu. Vidjeli smo i dosta nervoze, sukoba igrača, no nisu se predavali domaći.

Priliku je čak imao za domaće Da Silva koji se poigrao sa Vojnovićem, no neko od igrača Borca u posljednji čas izbija u korner.

Pred sami kraj Lukić je imao veliku šansu, kao i njegov saigrač Blagajić, no ostalo je 1:1. Gledali smo jedanaesterce i to jako dugo. Na kraju su sretniji i spretniji bili nogometaši Rudara.

Kup BiH, osmina finala:

FK Rudar Prijedor – FK Borac 1:1 (penali 6:5)

FK Rudar Prijedor: Sekulić, Pekija, Kovačević, Radaković, Bilbija, Demonjić, Silva, Kamenčić, Sajak, Marić, Marmat.

FK Borac: Ćetković, Jurilj, Cvijanović, Ninković, Mrkaić, Vojnović, Subić, Lagundžić, Lazić, Popara, Piščević.

 

 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

 

 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.