Bundesliga

Bayern i sa igračem manje zabijao golove, ali nije bilo dovoljno

Edmir Škorić

Nogometaši Bayerna u Monchengladbachu su gostovali ekipi Borussije, ali su na kraju pretrpjeli i drugi ovosezonski poraz u Bundesligi. Domaći tim ih je savladao sa 3:2.

Bayern je imao tri remija na startu 2023. godine u Bundesligi, a nakon dvije pobjede, uslijedio je poraz na gostovanju kod Borussije, koja je stigla do važne pobjede kojom se vraća u igru za evropske pozicije.

Što se Bayerna tiče, ostaje lider i pored poraza sa 43 boda, ali Union Berlin sutra ima priliku da pobjedom nad Schalkeom zauzme prvo mjesto.

Za Bavarce je sve krenulo nizbrdo u osmoj minuti kada je štoper Upamecano dobio direktan crveni karton. Samo pet minuta nakon toga, Stindl pogađa za slavlje domaće ekipe.

Bayern je i sa igračem manje u 35. minuti došao do 1:1, a gol je postigao Choupo-Moting. U nastavku je Borussia ipak iskoristila brojčanu nadmoć na terenu i sa dva gola došla do tri boda. Prvo je Hofmann u 55. pogodio za 2:1, a Thuram u 84. stavio tačku na i. Rezervista Tel u nadoknadi postiže drugi gol za Bayer

U jednom od interesantnih duela 21. kola Bundeslige, Leipzig je sa 3:0 slavio u Wolfsburgu, a golove su dali Forsberg, Laimer i Szoboszlai. 

Stuttgart je razbio Koeln sa 3:0, dok je Freiburg slavio u Bochumu sa 2:0. Danas igraju još Eintracht i Werder u Frankfurtu, a prvi meč ovog kola odigran je sinoć u Augsburgu gdje je duel istoimenog domaćina i Hoffenheima završen bez golova.

Sutra se igraju tri utakmice. U 15:30 u Berlinu Union dočekuje Schalke, Hertha gostuje Borussiji u Dortmundu, a Bayer će ugostiti Mainz.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Borussia ima priliku da se izjednači na vrhu tabele sa Bayernom, Union priliku da prestigne Bavarce, a posebno će to biti teški dueli za Herthu i Schalke koji se nalaze na posljednja dva mjesta na tabeli sa 17, odnosno 12 bodova.

U opasnoj zoni je i Bochum sa 19 bodova na 16. mjestu, dok isti broj bodova imaju Hoffenheim i Stuttgart, koji su također ugroženi i predstoji im velika borba za opstank.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.