Susret sa "sedmom silom" je pravi pokazatelj zašto niko ne može reći "ne" Salihamidžiću

Scena iz mixed zone Parka prinčeva

Susret sa "sedmom silom" je pravi pokazatelj zašto niko ne može reći "ne" Salihamidžiću

Admin Čaušević

Hasan Salihamidžić je već gudi niz godina prvi čovjek za transfere u Bayernu. Poznat je po svojim posebnim pregovaračkim sposobnostima i praktično niti jedan igrač mu nije rekao "ne".

O Salihamidžiću i njegovoj uspješnoj taktici dovođenja igrača u Bayernu imaju samo pozitivno mišljenje i bez obzira na povremene kritike navijača proslavljeni bh. fudbaler uživa veliko povjerenje.

Bivši reprezentativac BiH je itekako cijenjen i poštovan u svijetu fudbala kako zbog svojih igračkih i profesionalnih kvaliteta, ali isto tako i zbog ljudskosti.

Rijetke su situacije kada inostrana "sedma sila" kritikuje popularnog Bracu. Zašto je to tako najbolje pokazala situacija iz mixed zone Parka prinčeva.

Bayern je ostvario veliki trijumf nad PSG-om u prvom meču osmine finala Lige prvaka. Završeno je 0:1, a navinari su između ostalih tražili i komentar sportskog direktora Bavaraca.

Oglasi

Tada je je do izražaja došla vrlina koja posebno krasi Salihamidžića. Poznato je da je Jablaničanin odličan poliglota te osim bosanskog fluentno još govori njemački, italijanski, engleski i španski jezik.

Kada je razgovarao sa novinarima poslije meča sa PSG-om Braco se bez većih problema "prebacivao" sa jednog na drugi jezik i tako je mnoge impresionirao.

"PSG je dobar tim sa dobrim igračima. Mbappe je u posljednjih 15-ak minuta bio prisutan na svakom dijelu trenra, ali su Neymar i Mbappe također bili dobri", rekao je Salihamidžić te dodao:

"Veoma je teško igrati protiv njih, sada se vraćamo u Minhen gdje nas također očekuje težak meč."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Mogli ste vidjeti odličnu harmoniju između igrača i trenera, ali znamo da je ovo bilo samo prvo poluvrijeme", dodao je Salihamidžić koji je od igrača posebno pohvalio Yanna Sommera i Kingsleya Comana.

Revanš susret se igra 8. marta, a kako više ne vrijedi pravilo gola u gostima i dalje je sve otvoreno. Poznavajući Bayern nema sumnje da će maksimalno ozbiljno shvatiti utakmicu i učiniti sve da izbace PSG.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi