Cancelo prekinuo šutnju: Nemam sukob s Guardiolom, možda se vratim na kraju sezone!

Trenutno na posudbi u Bayernu

Cancelo prekinuo šutnju: Nemam sukob s Guardiolom, možda se vratim na kraju sezone!

Eldar Ganibegović

Posljednjeg dana januara ozvaničen je dolazak Joaoa Cancela u Bayern. On je stigao na posudbu do kraja sezone nakon navodnog sukoba s Pepom Guardiolom.

Dvije sedmice nakon što je napustio City, Cancelo je ponovo upitan o mogućem sukobu koji je imao sa Guardiolom.

Portugalski fudbaler priznao je da nije zadovoljan statusom koji je imao na Etihadu, ali je demantovao da je imao sukob s bivšim trenerom.

"Laž je da sam imao sukob sa Guardiolom. Nisam se više osjećao važnim u timu u posljednjim utakmicama. Razgovarao sam sa trenerom i on se složio. Ja, trener i klub smo odlučili da moram da odem, bila je to najbolja opcija za mene.

Volim nove prilike i nemam ništa sa Cityjem. U fudbalu se nikad ne zna, možda se vratim na kraju sezone", rekao je Cancelo, prenosi Mundo Deportivo.

Vidjet ćemo šta će na kraju od svega biti. Cancelo je u Bayernu do kraja sezone, no bavarski klub ima i opciju kupovine.

Oglasi

Cancelo je stigao u ljeto 2019. u Manchester City iz Juventusa u zamjenu za sumu od 65 miliona eura. Vremenom je desni bek postao starter u Guardiolinom timu, ali se situacija između njih dvojice nedavno promijenila.

Konkretno, Joao Cancelo se iznenada pretvorio iz neprikosnovenog startera u rezervu u Manchester Cityju, a to je bilo zbog zategnutih odnosa koji je na kraju imao s Pepom Guardiolom.

Naime, fudbaler je bio sve glasniji u svlačionici, jer ga u posljednje vrijeme nisu koristili, da bi se kasnije dogovorio s Guardiolom kako je odlazak najbolja opcija za obje strane.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Najzaslužniji za dolazak Cancela u Bayern bio je Hasan Salihamidžić koji je odmah reagovao nakon što se Cancelo pojavio na tržištu i doveo ga u redove prvaka Njemačke. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi