Plavi se dosta mučili, ali idu dalje

Drljo u samoj završnici lansirao projektil i Željezničar odveo u četvrtfinale

Edmir Škorić, foto: T. Hebib

FK Željezničar je u osmini finala Kupa BiH savladao Leotar rezultatom 2:1. Gosti iz Trebinja imali su dva igrača manje pola sata, a u samom finišu primili su pogodak čime je prekinuta njihova nada da bi na penale mogli do senzacije.

Željezničar je teže od očekivanog prošao u četvrtfinale. Leotar je sa dva igrača manje pravio probleme domaćinu na Grbavici, no nije uspio da napravi senzaciju.

Željezničar je bio bolji na otvaranju meča, a prvi je pokušao Drljo udarcem sa 20 metara, no otišlo je preko gola. Gosti uzvraćaju preko Čavića, ali je njegov udarac izblokiran.

Mogli su domaći do vodstva u 16. minuti, kada je nakon ubačaja Amoaha umalo jedan od gostujućih igrača zatresao vlastitu mrežu. Jašarević je u 25. minuti glavom probao, ali je pucao visoko iznad gola.

I kada se činilo da je Željezničar bliže golu, šok na Grbavici u 29. minuti. Aćimović je postigao spektakularan gol i doveo Leotar u prednost.

Ubrzo je domaćin uzvratio, no stativa spašava Trebinjce nakon udarca Drlje. Hodžić potom šutira iz dobre pozicije, ali je Đajić blokirao.

Prekretnica meča u 39. minuti. Đurić je rukom spriječio Krpićev gol, dobio je direktan crveni karton, a Štilić s bijele tačke donosi izjednačenje.

U nastavku apsolutna dominacija Želje, naročito nakon što je Prusina dobio drugi žuti u 60. minuti. Pola sata prije kraja, Leotar se branio sa dva igrača manje.

Krpić je u 68. minuti pogodio prečku, a onda velika šansa za goste, no Cocalić spašava nakon udarca Stojkovića. Uslijedila je opsada gola Leotara, da bi u 88. minuti stigao gol za veliko slavlje domaćih.,

Drljo je sa nekih 25 metara sjajnim udarcem pogodio i Plave odveo u četvrtfinale Kupa. Time je spriječena još jedna senzacija nakon što je ranije Rudar u Prijedoru izbacio Borac. Zvijezda je u Gradačcu dobila Rudar Kakanj sa 3:0, a kasnije još igraju Velež i Posušje. Ostali mečevi na programu su sutra.

Željezničar - Leotar 2:1

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

ŽELJEZNIČAR: Bender, Cocalić, Krpić, Mekić, Štilić, Drljo, Hodžić, Drina, Galić, Amoah, Jašarević.

LEOTAR: Puletić, Prusina, Handžić. Šipovac, Aćimović, Đajić, Đurić, Cmiljanović, Karić, Čavić, Georgiev.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.