Na Grbavici je postignut spektakularan gol

Željezničar gubio, pa se vratio

Na Grbavici je postignut spektakularan gol

Edmir Škorić

FK Željezničar i FK Leotar od 16 sati igraju svoj meč osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Željezničar je u duel ušao kao favorit, što zbog forme, igračkog kadra, što zbog domaćeg terena. Sve je zapravo na strani Plavih, ali ipak gosti iz Trebinja su prvi došli u vodstvo.

Aćimović je u 29. minuti postigao spektakularan gol i pomalo neočekivano donio Leotaru prednosti, ali gosti nisu dugo izdržali i sve se promijenilo u finišu prvog dijela.

Mogao je brzo Željezničar da izjednači, pet minuta kasnije, ali Drljo je pogodio stativu. Za očekivati je sada još veći pritisak domaćina koji bi svakako ispadanje smatrao tragedijom.

U završnici Đurić je igrao rukom u svom šesnaestercu, pa je dosuđen penal za domaće, Štilić pogađa za 1:1. Također, Đurić je dobio direktan crveni karton i ostavio svoj tim na cjedilu.

Inače dobar meč na stadionu Grbavica, pošto i jedni i drugi igraju otvoreno, žele kroz dobru igru do gol(ov)a i prolaska dalje.

Oglasi

Hoćemo li svjedočiti još jednoj senzaciji u ovoj rundi Kupa? Podsjetit ćemo da je Borac ispao od Rudar Prijedora nakon penala.

Osim Rudara, dalje je prošla i Zvijezda koja je u Gradačcu dobila ekipu Rudara iz Kaknja rezultatom 3:1. Sutra se igraju preostali mečevi.

Kada govorimo o meču na Grbavici, vrijedi podsjetiti na sastave timova:

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

ŽELJEZNIČAR: Bender, Cocalić, Krpić, Mekić, Štilić, Drljo, Hodžić, Drina, Galić, Amoah, Jašarević.

LEOTAR: Puletić, Prusina, Handžić. Šipovac, Aćimović, Đajić, Đurić, Cmiljanović, Karić, Čavić, Georgiev.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Atomski napad, sto bi rekli.
2 2
velaMo
Znači ima se crvenih na skladištu ?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije