Sjajna posjeta u Zenici, gdje je na meču između Čelika i Radnika na tribinama bilo 9000 gledatelja

Utakmicama 1/8 finala Kupa BiH otvoren nastavak sezone

Zenica u centru pažnje, dobra posjeta u Sarajevu i Mostaru

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Proteklog vikenda odigrane su utakmice osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine, čime je i zvanično otvoren proljetni dio sezone kada je u pitanju bh. nogomet.

Od osam susreta vrijedi istaći svakako veliko iznenađenje koje je napravio Rudar iz Prijedora, koji je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca izbacio Borac iz Banjaluke. Iznenađenje je i pobjeda Sloge u gostima protiv Slobode, također nakon izvođenja jedanaesteraca.

Uzbuđenja je bilo i na utakmicama Čelik-Radnik i Široki Brijeg-Tuzla City, gdje su gostujuće ekipe u drami nakon izvođenja jedanaesteraca prošli u narednu rundu takmičenja.

Zrinjski je u Čitluku bez problema savladao Laktaše, kao i Zvijezda ekipu Rudara na domaćem terenu.

Ono što je pozitivno za utakmice 1/8 finala Kupa jeste posjećenost, odnosno broj gledatelja na pojedinim utakmicama. U osam susreta koliko je odigrano u subotu i nedjelju, na tribinama osam stadiona bilo je ukupno 23950 gledatelja, što je skoro 3000 u prosjeku po meču tačnije (2993) gledaoca.

Sigurno da bi taj prosjek bio i veći da je Zrinjski imao podršku s tribina, budući da je zbog kazne iz prvog dijela sezone, ovaj meč odigran bez gledalaca.

Kada su u pitanju pojedinačne posjete, Bilino polje je za koplje iznad ostalih terena. Duel Čelika i Radnika iz Bijeljine pratilo je 9000 gledatelja, dobra posjeta bila je i na Grbavici, gdje je meč Željezničara i Leotara pratilo 6.500 gledatelja, dok je u Mostaru na utakmici između Veleža i Posušja na tribinama prema Cometu N/FSBiH bilo 4000 gledatelja.

Meč na Pecari između Širokog Brijega i Tuzla Citya pratilo je 1.500 gledalaca. Najmanje publike bilo je na utakmicama u Banovićima, gdje su snage odmjerili Sloboda i Sloga, ovaj meč je pratilo 700 gledatelja, dok je najmanji broj navijača bilo na susretu u Gradačcu, gdje je Zvijezda dočekala Rudar iz Kaknja, ovaj meč pratilo je samo 250 gledatelja.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Sutra je već žrijeb parova četvrtfinala Kupa BiH, a u ovoj fazi takmičenja igraju se dvije utakmice. Prvi susreti na rasporedu su 1.marta, dok se revanši igraju 15.marta.

Trofej Kupa iz prošle sezone brani ekipa Veleža, koja je u finalu na Bilinom polju nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca pobijedila tim Sarajeva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.