U Veležu su opravdano zabrinuti: Prve prognoze nisu dobre...

Mladi Bajrić mora pod nož?

U Veležu su opravdano zabrinuti: Prve prognoze nisu dobre...

E. Škorić

FK Velež je jučer pobijedio Posušje na stadionu Rođeni, te je tako izborio četvrtfinale Kupa Bosne i Heregovine, ali malu sjenu na sve bila je povreda talentovanog Adina Bajrića.

Na samom početku spomenute utakmice Bajić je teže povrijeđen, pa je na nosilima morao da napusti teren. Jasno je da će predstavljati dugotrajnu glavobolju za Nedima Jusufbegovića s obzirom na to da se radi o igaču sa zaštićenim godištem.

Kako smo saznali iz kluba, pred Bajrićem je višemjesečna pauza. Prve prognoze nisu nimalo optimistične kada je u pitanju ovaj mladi nogometaš.

Pretpostavlja se da se radi o povredi ligamenata, te da će morati pod nož. Sutra bi trebao na magnetnu rezonanca nakon čega će sve biti mnogo jasnije, no prve prognoze su zaista zabrinjavajuće.

Dodajmo da je u prvom dijelu sezone također imao problema sa povredom koljena, no tad je izbjegao operaciju.

Izostanak 19-godišnjeg defanzivca svakako će biti težak udarac za Rođene, pošto drugi dio sezone počinje već narednog vikenda.

Mladi stoper, koji je ponikao u Željezničaru, u Velež je stigao početkom prošle godine iz juniora Slaven Belupa.

U tekućoj sezoni sakupio je ukupno 12 nastupa, no očekivalo se da u drugom dijelu igra važnu ulogu u sastavu Rođenih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Desila se ta nesretna povreda i Bajrića sada čeka višemjesečna pauza, no tek treba da budu potvrđene sve te informacije.

Bilo kako bilo, Jusufbegović i njegov stručni štab moraju da pronađu način da sastave tim koji će iznijeti teret u nastavku sezone i koji će pokušati da nastavi s dobrim igrama.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zaccheroni
Imamo 2-3 mlada igraca koje treba u vatru gurati. Osim Bajrica tu su i Mehic,Jogunovic..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti