Da li će Mućaj biti najbolji Veležov potez u prelaznom roku: "Sjajna atmosfera, pobjeda..."
Mućaj (broj 14) u jučerašnjem meču

Ove zime stigao u Mostar, a jučer je dobio pohvale

Da li će Mućaj biti najbolji Veležov potez u prelaznom roku: "Sjajna atmosfera, pobjeda..." · Intervju

S. Mlaćo, foto: A. Čaušević
Vatreno je sinoć bilo u Mostaru, a Velež je obradovao svoje vjerne navijače. Rođeni su ugostili Posušje u okviru osmine finala Kupa naše zemlje i slavili 2:0.

Već na samom startu veliki šok za trenera Veleža Nedima Jusufbegovića. Povrijedio se mladi Adin Bajrić, a na teren je morao 'bonus' nogometaš, tj. do 21. godine.

Jusufbegović je 'u vatru' gurnuo 19-godišnjeg Ardonisa Mućaja. Mućaj je zaigrao i na kraju dobio brojne pohvale. Asistirao je za prvi pogodak na meču Nerminu Haskiću u stilu Semira Štilića i pokazao da su Rođeni itekako znali šta rade kada su ga ove zime doveli u svoje redove.

Sretan je bio dan nakon meča. Nije se nadao minutaži, a pokazao je i veliku solidarnost prema saigraču Bajriću. Iskrene su to bile riječi.

“Hvala na čestitkama. Bilo je zaista lijepo. Sjajna atmosfera, ambijent za pohvalu, ali i dobar protivnik. Posušje je dobro držalo loptu, nisu imali nekih prilika, ali neugodna su ekipa“, prve su riječi Mućaja.

Imao je zvanični debi iz snova.

Oglasi

“Možda još da sam postigao pogodak (osmijeh). Šalim se, i ovo je super. Došao sam u Velež znajući da imaju problema sa nogometašima do 21.godine, to mi je bila prilika da se pokušam dokazati i izboriti za što veću minutažu“.

Neočekivano je dobio šansu. 

“Nisam se nadao minutaži. Na nesreću Bajrić se povrijedio. Volio bih više da nisam ušao, mislim da to bude povod, ali tako je bilo“.

Dao je i jasno obećanje navijačima

Oglasi

“Znam da se od nas očekuje zalaganje, trud i želja. Kada je to prisutno rezultat ne može izostati. Bože moj, nekad se dobije, nekad izgubi, ali želja i volja ne smije izostati“.

Sjajno je primljen u Veležu, kaže da se brzo navikao na Mostar.

“Navijači su sjajni, sjajno sam primljen i u klubu. I Mostar je zaista prelijep grad. Želim se nametnuti i pokušati izboriti što veću minutažu“.

Mnogi navijači Veleža nadaju se da klub opet može izboriti plasman u Evropu. Kup je velika šansa.

“Kup je najlakši put do Evrope. To ćemo sigurno pokušati i ostvariti. Ima tu još da se igra, i timovi koji su iz nižeg ranga znaju biti neugodni protivnici“, kazao je za kraj razgovora Mućaj.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mućaj je rođen u Prizrenu, a nastupao je i za omladinske selekcije FK Olimpik i FK Željezničar. Nikada nije dobio šansu u seniorskom timu Željezničara, ali u Veležu jeste i to relativno brzo.

 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Dobar momak, gino je na terenu
6 0
velez mo
Cudi me da ga je Mulalic pustio paklen igrac,mene podsjeca na Shacirija
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi