Hadžibegić najavio dva velika pojačanja u reprezentaciji BiH, a drugima poručio da budu strpljivi

Edmir Škorić

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić objavio je odgovore na brojna pitanja navijaač putem svog profila na Facebooku.

Navijače je naravno zanimalo dosta toga. Kako sam kaže selektor, dobio je preko 200 pitanja, a na neka najaktuelnija je dao odgovore. Između ostalog je govorio i o povrijeđenom Edinu Višći, koji je briljirao u Turskoj, ali je ranije odlučio da se oprosti od nacionalnog tima.

"Što se Višće tiče, s njim sam se vidio u Turskoj prije par dana. Pozvao sam ga i ručali smo, te dugo razgovarali. On je sam donio svoju odluku i niko ga nije sklonio iz reprezentacije. Što se meče tiče, vrata su mu otvorena i odluka je na njemu. Najgore je što je sada povrijeđen, a kada se oporavi razgovarat ću s njim da vidim je li promijenio odluku", poručio je Hadžibegić.

Gigović?

"Veliki je broj pitanja. On je na listi tih mladih igrača na koje ću obratiti pažnju. Na njemu je da nastavi, da skreće pažnju kvalitetnim radom. Ne možemo svima dati u isto vrijeme priliku. Sada smo dali priliku Tahiroviću i Huseinbašiću, a Gigović je jedan od tih na koje ćemo u budućnosti gledati".

O igračima Premijer lige?

"Najavio sam da ću otvoriti vrata našoj lig. Mišljenja sam da bez domaće lige nema ni domaće reprezentacije. I zbog ambijenta i mislim da imamo dobrih talenata i dobrih trenera. No, igrači moraju da zasluže poziv u reprezentaciju".

Nova imena na spisku u martu?

"Nova imena... Ja bih želio. Mogu da potvrdim da je Huseinbašić vrlo blizu odluke, a već smo postigli odluku s Tahirovićem koji je pristao da igra za našu reprezentaciju", istakao je Hadžibegić i osvrnuo se na povredu Miralema Pjanića.

"Vrlo mi je žao što je Pjanić dobio tešku povredu. Najmanje četiri sedmice je pod ljekarskom kontrolom. U svakom slučaju, imamo igrače koji mogu da zamijene Miralema Pjanića".

O menadžerima igrača? "Ja sam tek sada došao. Menadžeri su sastavni dio sporta, ne možete da zabranite njihove kontakte sa igračima. Ali za mene ne postoji ta solucija. Do ovog momenta niko od menadžera se nije javio. Ako se to i desi, znat ću odgovoriti".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Selektor je kazao da će reprezentacija ostati u Zenici i da će trenirati u Trening centru Nogometnog saveza BiH.

Hadžibegić će uskoro objaviti spisak za martovske utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Naša reprezentacija će 23. marta dočekati Island, a tri dana kasnije će u goste Slovačkoj.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.