Hadžibegić govorio o Begoviću i Kovačeviću: "Ako se odluči..."

Odgovarao na pitanja navijača

Hadžibegić govorio o Begoviću i Kovačeviću: "Ako se odluči..."

H. Zilić

Novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić odgovarao je putem društvenih mreža na pitanja navijača i simpatizera Zmajeva.

Dosta toga je zanimalo navijače, a posebno oko pozicije golmana.

Poznato je da se u posljednje vrijeme dosta govorilo o potezima Vladana Kovačevića, govorilo se i o eventualnom povratku Asmira Begovića.

Hadćibegić je izdvojio vrijeme i objasnio trenutnu situaciju i kakvi su planovi po pitanju golmana u našoj reprezentaciji.

Prvo je objasnio situaciju oko Asmira Begovića.

"Kada su me imenovali za selektora, odmah sam rekao da mi nismo velika zemlja, kao Rusija, Kina da biramo od pet miliona fudbalera", rekao je Hadžibegić, zatim dodao:

Oglasi

"Mala smo fudbalska zemlja i svaki igrač koji igra na njega računam. Što se tiče golmana imamo Šehića, Pirića i Vasilja. Bili su kod mojih kolega i ja ću krenuti s njima trojicom."

[facebook]https://www.facebook.com/farukhadzibegic1957/videos/3496371697262775[/facebook]

Nakon toga dosta upita je bilo i za Vladana Kovačevića. Selektor Hadžibegić je i tu imao poprilično spreman odgovor.

"Drago mi je da to pitate. To je momak kojeg znam dok je bio u Sarajevu", rekao je Hadžibegić na početku, zatim nastavio:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"On je donio neke odluke koje su ga udaljile od reprezentacije Bosne i Hercegovine. Ne mogu se baviti stvarima ko je šta rekao. Ako on smatra da je Bosna i Hercegovina njegova reprezentacija može biti kandidat."

O Vladanu Kovacevicu...

Posted by Faruk Hadžibegić on Monday, February 20, 2023

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi