Hadžibegić razgovaro sa Pjanićem pa navijačima otkrio u kakvom je stanju reprezentativac BiH

Obratio se javnosti

Hadžibegić razgovaro sa Pjanićem pa navijačima otkrio u kakvom je stanju reprezentativac BiH

E. Oštraković

Nakon što je na današnjoj utakmici Miralem Pjanić doživio povredu na utakmici svog tima, prve informacije otkrile su da je izgubljen za martovske utakmice.

Pjanić će vjerovatno van terena biti oko dva mjeseca, ali selektor reprezentacije BiH Faruk Hadžibegić nada se da će ipak imati Pjanića na naredne dvije utakmice.

Šanse za to su skoro nikakve, ali treba vjerovati u to.

Selektor reprezentacije BiH razgovarao je sa Pjanićem, a na Facebook stranici otkrio je u kakvom je stanju reprezentativac BiH.

"Razgovarao sam sa Miralemom Pjanicem vise od 15 minuta, a prije nego cemo obaviti razgovor, pogledao sam i trenutak povrede. Izgledalo je zaista lose.

Oglasi

Medjutim, prije povrede je imao pola sata zagrijavanja i jos 20 minuta utakmice i nadam se da se ne radi o teskoj povredi, zbog koje ce dugo izostati sa terena. Naravno, nisam doktor, to su samo moja nadanja, pa cemo sacekati konacnu dijagnozu.

Šteta zaista, jer je Miralem usao u odlicnu formu i ova povreda stize u neugodan trenutak.
U telefonskom razgovoru mi je objasnio da ga jako boli i da hoda na stakama, ali rekao mi je da mora sacekati jos dan, dva kako bi obavio detaljan pregled, nakon cega ce saznati tezinu povrede i duzinu odsustvovanja sa terena.

Zelim vjerovati da ce nam se javiti da dobrim vijestima i da cemo Mireta imati na raspolaganju.
Sacekat cemo rezultate pregleda, a do tada se mozemo samo nadati da povrede nije teska, ne samo zbog reprezentacije, vec i zbog naseg Miralema", stoji u objavi na Facebook stranici Faruka Hadžibegića.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Prvi meč našu selekciju očekuje na Bilinom polju u Zenici kada ćemo 23. marta ugostiti reprezentaciju Islanda.

Samo tri dana kasnije igramo u gostima protiv selekcije Slovačke, a taj meč će se odigrati u Bratislavi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi