Nagelsmann može odahnuti

Ganjao sudije po terenu i vrijeđao ih, danas kažnjen i vidjelo se ko je i šta je Bayern u Njemačkoj

Endin Čaušević

Bayern je prošle sedmice razočarao svoje navijače neočekivanim porazom na gostovanju kod Borussije Monchengladbach, a u centru pažnje našao se trener gostiju Julian Nagelsmann zbog uvreda na račun sudija zbog čega je danas zvanično kažnjen.

Bavarci su u Monchengladbach otputovali nakon sjajne pobjede u Parizu protiv PSG-a u osmini finala Lige prvaka, te se očekivalo da će i protiv Borussije biti na istom nivou, ali se to nije desilo.

Klub iz Minhena je u sjajnom meču na kraju poražen sa 3:2, a taj poraz je itekako teško pao Nagelsmannu koji je smatraju da su sudije itekako oštetile Bayern u toj utakmici.

Nagelsmann je nakon utakmice odmah krenuo prema sudijama kako bi im rekao ono što ima, a to uopšte nisu bile lijepe riječi.

Trener Bayerna je dobacivao razne uvrede sudijama i već tada bilo je jasno da ga čeka žestoka kazna jer su takve stvari u Njemačkoj strogo zabranjene.

Njemački mediji su špekulisali da će Nagelsmann čak biti suspendovan na nekoliko utakmica zbog svega to je uradio u Monchengladbachu, ali se još jednom vidjelo kakav status u Njemačkoj ima Bayern.

Danas je zvanično potvrđeno da je Nagelsmann kažnjen, a čelnici Bundeslige objavili su da od suspenzije neće biti ništa i da će trener Bayerna dobiti samo novčanu kaznu.

Nagelsmann je kažnjen s 50.000 eura i to će morati platiti iz svog džepa, ali jasno je da to njemu neće uopšte biti nikakav problem i da je odlično prošao nakon svega.

Čini se da je i trener Bayerna bio iznenađen takvom kaznom i poručio je da ju prihvata i da neće uložiti nikakvu žalbu na nju, te da će u narednim danima platiti ono što je dužan.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Navijači ostalih klubova iz Bundeslige su iznenađeni takvih ishodom jer su svi bili sigurni da ća Nagelsmann biti suspendovan na nekoliko utakmica, ali na kraju se jasno vidjelo ko je i šta je Bayern u Njemačkoj.

Pored verbalnih uvreda na račun sudija Nagelsmann je navodno i šakom udario u vrata svlačionice sudija, ali zbog svega toga dobio je samo novčanu kaznu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.