Bijesan i iznerviran: Hasan Salihamidžić je jednim potezom završio sve priče koje kruže u Minhenu
Julian Nagelsmann je 2021. godine preuzeo vođenje Bayerna i rukovodstvo kluba mu je dalo odriješene ruke da napravi sve što je potrebno kako bi tim napredovao (Foto: EPA)

Kratko i jasno

Bijesan i iznerviran: Hasan Salihamidžić je jednim potezom završio sve priče koje kruže u Minhenu

M. Šljivak

Minhenski Bayern ove sezone ne blista. U Bundesligi su Bavarci ispustili veliki broj bodova, nešto bolje međutim izgledaju u Ligi prvaka gdje su veoma blizu četvrtfinala, ali je trener Julian Nagelsmann pod velikim pritiskom i mnogi tvrde da on nije pravi čovjek za klubu njemačkog šampiona. Ipak, mladi stručnjak ima veliku podršku Hasana Salihamidžića i rukovodstva tima koji su iznervirani zbog priča o treneru.

Julian Nagelsmann je 2021. godine sjeo na klupu minhenskog Bayerna. 35-godišnji stručnjak je očekivano osvojio titulu prvaka Njemačke, a ove sezone je cilj da se ode do kraja i u Ligi prvaka.

Bayern je blizu četvrtfinala nakon pobjede nad PSG-om u prvom meču u Parizu (1:0), ali je uslijedio novi kiks u Bundesligi i poraz u Monchengladbachu od Borussije (3:2).

Nagelsmann je zbog konstantnih kikseva pod velikim pritiskom. Ipak, mladi stručnjak ima ogromnu podršku rukovodstva tima, a Hasan Salihamidžić je bijesan što mediji u Njemačkoj konstantno spominju da bi Nagelsmann nije trener za Bayern.

"Nerviraju me takve priče. Sve je to nepotrebno i samo želim da naš trener radi u miru. Julian je naš projekat na duge staze", rekao je Hasan Salihamidžić.

Oglasi

Direktor Oliver Kahn jasan je također da niko nema namjeru praviti nikakve promjene na trenerskoj klupi.

"Svi koji rade u Bayernu su pod pritiskom. To je dio kluba i ono što ga čini posebnim. Julian je čovjek koji se nosi sa svim izazovima i potpuno je spreman da ih riješi", rekao je Kahn i dodao je:

"Izgubili smo previše bodova u Bundesligi. To nam se ne smije dešavati. Igrači su ti koji moraju pokazati zašto nose dres Bayerna", istakao je Kahn.

Predsjednik kluba Herbert Hainer dijeli mišljenje ostalih čelnika. Julian neće tek tako napustiti klupu velikana iz Minhena.

Oglasi

"Naš cilj je izgraditi nešto na duže staze. Igrači mi kažu da trener radi izuzetan posao. Donosi nove ideje i priprema ih za različite scenarije. Utakmica u Parizu je to pokazala", rekao je Hainer.

Pritisak na Nagelsmanna počeo je kada je odlučio da se riješi trenera golman Tonija Tapalovića, velikog prijatelja klupske legende Manuela Neuera i ne libi se pokazati starijim igračima da je on šef.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nakon što je Neueru otjerao prijatelja odlučio je Thomasa Mullera staviti na klupu u meču protiv PSG-a, a zatim ga je i izvadio iz igre u duelu protiv Gladbacha.

Očigledno se nekom ne sviđaju metode rada mladog stručnjaka. Ipak, on ima podršku glavnih ljudi i za posao ne treba strahovati.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E pa Hasane , ako je on Vas projekat na duze staze onda ce te s'njim daleko dogurati.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi