Po čemu su oni bitniji od drugih? Štele ima i u Njemačkoj, ogavno šta su uradili Bayern i policija!

Nakon saobraćajne nesreće

Po čemu su oni bitniji od drugih? Štele ima i u Njemačkoj, ogavno šta su uradili Bayern i policija!

Eldar Ganibegović

Nakon utakmice između Borussije Mönchengladbach i minhenskog Bayerna dogodila se saobraćajna nesreća u blizini stadiona domaćeg tima. Automobili su zapeli u gužvi, a vozači su svjedočili nevjerovatnim scenama u kojima su glavni akteri bili policija i članovi Bayerna, odnosno njihov klupski autobus.

Minhenskom Bayernu trenutno 11. titula prvaka Njemačke u nizu visi o tankoj niti. Trenutno su na vrhu izjednačeni oni, Borussia Dortmund i Union Berlin, a u stopu ih prate Freiburg i Leipzig.

Izabranici Juliana Nagelsmanna u subotu su poraženi na gostovanju od Borussije Mönchengladbach s 3:2 i sebi dodatno zakomplikovali život u ligi. A nakon utakmice desilo se još nekoliko po njih loših stvari za koje su sami krivi.

Prema onome što čitamo u novinama "Rheinische Post", nedugo nakon utakmice dogodila se saobraćajna nesreća u blizini stadiona. Sudarila su se tri vozila, nekoliko je osoba povrijeđeno, a zbog toga su nastale ogromne gužve.

Gužva je bila ogromna, jer je utakmicu s tribina pratilo oko 54.000 ljudi. No, to ne bi izazvalo toliku senzaciju da nije u to vrijeme autobus momčadi Juliana Nagelsmanna uz pratnju policije pod rotacijom prošao zaustavnom trakom.

Prema kasnijim policijskim izvješćima, takva je radnja bila izričito zabranjena. Osim toga, autobus je nakratko blokirao traku, zbog čega su druga vozila morala reagovati.

Oglasi

Policijski glasnogovornik priznao je da su hitne službe pogriješile. Ljut je bio i voditelj operacija jer je jasno dao do znanja da neće tolerisati nikakav poseban tretman prema vozilu njemačkog prvaka. 

Policija sada analizira događaj. Kako je potvrdio njen glasnogovornik, službe provjeravaju zašto su se policajci oglušili o zapovijedi nadređenih i jesu li ih jednostavno mogli čuti. Prema izvješću WDR TV-a, dotični policajci još uvijek su na dužnosti i niko od njih nije suspendovan.

Kako dalje javlja glasnogovornik policije, ovakvi slučajevi nemara su rijetki. Vožnja zaustavnim trakom bez dopuštenja samo je prekršaj. Mogu postojati posljedice poput novčane kazne, kaznenih bodova ili zabrane vožnje. Odlučujući faktor je uključuje li kazneno djelo opasnost, invaliditet ili oštećenje imovine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

I tokom same utakmice bilo je varnica i nervoze. U osmoj minuti isključen je Dayot Upamecano, defanzivac Bayerna. On je direktan crveni karton dobio zbog oštrog prekršaja, pa je lider Bundeslige cijelu utakmicu igrao s deset igrača. 

Julian Nagelsmann nije krio nezadovoljstvo odlukom suca Tobiasa Welza. Mladi trener je u miks zoni nakon meča rekao nepovoljne riječi prema sucu, sugerišući da je imao direktan utjecaj na rezultat utakmice.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Cigani ostaju cigani.
0 2
HBSC
Glupi novinaru ovdje u Njemackoj u nekim situacijama je dozvoljeno voziti zaustavnom trakom kao npr dio autoputa München Berlin,kao i u samom Berlinu gdje je zaustavna traka ali pise BUS/LKW da bi se izbjegle guzve. Ali STA ti znas jer ti nisi ocigledno mrdnuo dalje iz te redakcije
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi