Veliki kiks PR službi N/FSBiH i FK Sarajevo - Navijači od njih uopšte nisu obaviješteni da neće moći prisustvovati utakmicama Sarajevo - Zrinjski i Sarajevo - Željezničar.

Nevjerovatna situacija

Šta se dešava? Igra gluhih telefona ili PR službe N/FSBiH i FK Sarajevo spavaju zimski san?

Eldar Ganibegović

Još danas u popodnevnim satima za SportSport.ba je potvrđeno da se utakmice Sarajevo - Zrinjski i Sarajevo - Željezničar neće igrati u prisustvu navijača, no zvanične potrde od FK Sarajevo niti od N/FSBiH još uvijek nema.

Loša vijest danas je stigla za navijače Sarajeva, Zrinjskog i Željezničara. Naime, ljubitelji fudbala neće moći prisustvovati na dva velika derbija bh. fudbala.

Meč Sarajeva i Zrinjskog igrat će se u okviru 20. kola u nedjelju na stadionu Rođeni u Mostaru, dok će se sarajevski derbi igrati u Trening centru N/FSBiH u Zenici osmog marta, a radi se o zaostaloj utakmici 18. kola.

U popodnevnim satima danas je za SportSport.ba ta vijest i potvrđena. "Donijeli smo tu odluku na prijedlog Komiteta za bezbjednost", potvrđeno nam je iz Takmičarske komisije N/FSBiH.

Ono što je nevjerovatno jeste to da zvanične potvrde ove odluke nema niti od N/FSBiH koji je donio tu odluku, ali ni od FK Sarajevo koji je domaćin pomenuta dva derbija.

U trenutku objave ovog članka, skoro pet sati nakon potvrde odluke o zabrani prisustva navijačima na dva spomenuta meča, posljednja objava na društvenim mrežama FK Sarajevo (Instagram, Facebook i Twitter) jeste upravo o utakmici protiv Zrinjskog u kojoj upoznaju navijače o načinima kupovine ulaznica za tu utakmicu.

Što se tiče zvaničnog web sajta FK Sarajevo (fksarajevo.ba), tamo je posljednja vijest o tome da je Mario Vrančić potpisao za Bordo tim. 

Na sajtu N/FSBiH (nfsbih.ba) danas su, do trenutna objavljivanja ovog članka, objavljena dva članka - o kampu za U-19 reprezentativke Bosne i Hercegovine i o posjeti selektora muške A reprezentacije Faruka Hadžibegića bh. premijerligašima - Posušju, Širokom Brijegu i Zrinjskom. 

Čini se zaista nevjerovatnim da službene stranice FK Sarajevo i N/FSBiH nisu obavijestile javnost o ovoj odluci koja je sasvim sigurno od velikog značaja za cjelokupnu javnost, a najviše za navijače koji su planirali biti prisutni na tim utakmicama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li možda iz N/FSBiH još službeno nisu obavijestili FK Sarajevo o svojoj odluci, da li u N/FSBiH nisu sigurni u svoju odluku pa ni na društveni mrežama nisu ništa objavili ili su iz PR službe FK Sarajevo zaboravili obavijestiti navijače, u ovom trenutku nikome nije jasno.

Bilo kako bilo, zaista je nevjerovatno da službene potvrde još uvijek nema, prvo od N/FSBiH, a zatim i od kluba s Koševa, pa ne čudi što ljubitelji fudbala koji su planirali gledati utakmice sa tribina zapravo ne znaju da li će im to biti omogućeno. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.