Sarajevo bez navijača protiv Zrinjskog i Željezničara!
Sarajevo u dva velika derbija bez podrške navijača, bit će to veliki udarac za Bordo tim.

Odluka N/FSBiH

Sarajevo bez navijača protiv Zrinjskog i Željezničara! · Zvanično

E. Ganibegović

Takmičarska komisija N/FSBiH na prijedlog Komiteta za bezbjednost odlučila je da će FK Sarajevo utakmice protiv HŠK Zrinjski i FK Željezničar igrati bez publike, a ta informacija potvrđena je upravo za SportSport.ba.

FK Sarajevo će prve dvije domaće utakmice u nastavku sezone igrati van Koševa s obzirom na to da se radovi na sarajevskom stadionu još nisu završili.

Bordo timu je svoj stadion ustupio FK Velež gdje će izabranici Mirze Varešanovića u dva derbija bh. fudbala i Premijer lige dočekati Zrinjski, te N/FSBiH koji je Sarajevu ustupio Trening centar gdje će ugostiti Željezničar.

Iako je Sarajevo danas objavilo gdje će se karte moći kupiti, kao i da će sezonske važiti za sjevernu tribinu, od toga neće biti ništa, s obzirom na odluku Takmičarske komisije N/FSBiH.

Počinje drugi dio prvenstva! ⚽️ U derbiju 20. kola naš klub će biti domaćin na stadionu „Rođeni“ u Mostaru. 📢...

Posted by FK Sarajevo on Wednesday, February 22, 2023

Dakle, meč zakazan za 26. februar biti će odigran bez prisustva gledaoca, što će biti prava šteta s obzirom na to da se radi o velikim rivalima. 

Oglasi

Ista stvar je i za utakmicu Sarajeva i Željezničara. Osmog marta Sarajevo će u Trening centru N/FSBiH u Zenici biti domaćin gradskom rivalu u zaostaloj utakmici 18. kola, no bez publike.

"Donijeli smo tu odluku na prijedlog Komiteta za bezjednost", istakli su iz Takmičarske komisije N/FSBiH za SportSport.ba

Podsjetimo, Sarajevo je jesenji dio sezone završilo na petom mjestu s 25 bodova i negativnom gol razlikom (-3) uz pomenutu utakmicu manje protiv ljutog gradskog rivala.  Željezničar je na četvrtom mjestu s četiri boda više, dok je Borac treći s 33 boda i između tih klubova. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Premijer liga nam se vraća za dva dana kada Borac od 18 sati dočekuje ekipu Širokog Brijega što će također biti jedan od derbija kola jer se radi o drugoj i trećoj ekipi na tabeli. 

Dan kasnije Igman dočekuje Željezničar, a Sloga Slobodu, dok se u nedjelju pored pomenutog meča Sarajeva i Zrinjskog igraju utakmice Posušje - Leotar i Tuzla City - Velež. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Noname992
Pa kako vas nije stid zabraniti dolazak navijača da gledaju jedan od kvalitetnijih derbija? Pa za koga se fudbal igra? Za navijače ili za prazne tribine? Savez još jednom pokazao da nema pojma šta radi
3 0
user1676350527
Da navigation počnu skandirati zločincima možda bi ukinuli zabrane
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi