FOTO: EPA

Liga prvaka, osmina finala

City je dobro krenuo, ali Leipzig je pokazao zube: Spektakl će biti na Etihadu!

Haris Zilić

Manchester City je u prvoj utakmici Lige prvaka odigrao dobar meč u gostima protiv Leipziga. i Domaćini su igrali odličan fudbal, tako da će odluka definitivno pasti u revanšu na Etihadu. Konačan rezultat večerašnje utakmice glasio je 1:1.

Uvodne minute utakmice ponudile su dosta borbe, bilo je prilika, većinom pred golom domaććina, ali na gol se čekala sredina prvog poluvremena.

U 27. minuti, gosti koriste grešku domaćina na sredini terena, Grealish dodaje do Mahreza koji prolazi kao brzi voz kroz odbranu Lepziga i pogađa za 0:1.

Nakon gola, City je imao još neke prilike, odbrana njemačkog tima je bila puno spremnija nego u 27. minuti.

Imali su i domaćini dva dobra pokušaja u finišu prvog poluvremena, ali na odmor se otišlo sa vodstvom Citya od 0:1.

U nastavku prvu veliku priliku imali su domaćini. Werner je ui 56. minuti sjajno proigrao Forsberga, ali nakon njegovog udarca Ederson spašava goste.

RB Leipzig se razigrao u nastavku susreta, Andre Silva u 64. minuti propušta još jednu dobru šansu za domaćine.

Ipak, nagrada domaćinima za sjanu i otvorenu igru u drugom poluvremenu stiže u 70. minuti. Halstenberg je upisao asistenciju, a Gvardiol je pogodio za 1:1.

Citya gol nije puno poremetio i odmha uzvraćaju u 74. minuti. Gundogan je šutirao, ali fenomenalno njegov udarac brani golman RB Leipziga Blaswich.

Do kraja duela nije bilo previše prilika i susret je završen rezultatom 1:1.

Iako je City otvorio odlično susret, Leipzig je pokazao da ima šta da kaže u ovom dvomeču, tako da nema sumnje da nas u revanšu na Etihadu očekuje dosta uzbuđenja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, osmina finala (prva utakmica):

RB LEIPZIG - MANCHESTER CITY 1:1 (Gvardiol 70'/Mahrez 27')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.