Poznati sastavi: Lukaku grije klupu Džeki, City bez De Bruynea u Leipzigu!
Poznati sastavi za večerašnje dvije utakmice osmine finala Lige prvaka.

Utakmice u Italiji i Njemačkoj

Poznati sastavi: Lukaku grije klupu Džeki, City bez De Bruynea u Leipzigu!

Eldar Ganibegović

Večeras se igraju preostale dvije utakmice osmine finala Lige prvaka. Sastaju se Inter i Porto, te Leipzig i Manchester City, a poznati su i sastavi.

Iako su ga italijanski mediji najavljivali, hladan tuš stigao nije za našeg kapitena Edina Džeku. On će večerašnju utakmicu početi od prve minute, a Romelu Lukaku je ostao na klupi. 

Correa i Dalber neće igrati kod Intera, dok kod gostiju nedostaju Veron i Maixedo. Inter je favorit u ovom meču i dvomeču no sigurno će se i portugalski tim nešto pitati.

Inter: Onana, Bastoni, Škriniar, Darmian, Dimarco, Barella, Mkhitaryan, Acerbi, Calhanoglu, Lautaro, Džeko

Porto: Diogo Costa, Pepe, Marcano, Uribe, Taremi, Pepe, Zaidu, Faleno, Grujić, Joao Mario, Otavio. 

U drugoj utakmici večeri na Red Bull Areni u Leipzigu će se sastati RB Leipzig i aktuelni prvak njemačke, ekipa Manchester Cityja.

Oglasi

Iako će nedostajati bolesni De Bruyne i Laporte, te povrijeđeni Stones, City je svakako favorit protiv Nijemaca kod kojih fale Dani Olmo, Diallo i Gulacsi.

RB Leipzig: Blaswich, Orban, Forsberg, Werner, Klostermann, Szoboszlai, Andre Silva, Halstenberg, Schlager, Laimer, Gvardiol. 

Manchester City: Ederson, Walker, Ruben Dias, Ake, Gundogan, Haaland, Grealish, Rodri, Bernardo Silva, Akanji, Mahrez. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Oba susreta na programu su od 21 sat. Podsjetimo, sinoć je Real Madrid s 2:5 deklasirao Liverpool na Anfieldu, dok je Napoli s 0:2 bio bolji od Eintrachta u Frankfurtu.

Prethodne sedmice su minimalne pobjede slavili Milan protiv Tottenhama, Borussia protiv Chelseaja, Bayern na gostovanju kod PSG-a, dok je Benfica s 0:2 bila bolja od Club Bruggea.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Pepe koja legenda.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi