Correa morao van

Direktan crveni karton za Atletico na Bernabeu - Je li prestrogo dosuđen?

Midhat Šljivak

Atletico Madrid je od 65. minute ostao s igračem manje u duelu protiv Real Madrida, a isključen je argentinski napadač Angel Correa zbog udaranja laktom defanzivca domaćeg tima Antonija Rudigera.

Angel Correa napravio je ogromnu glupost u 65. minuti. Udario je lakom u stomak Antonija Rudigera bez lopte i dobio je crveni karton.

Očajan derbi Reala i Atletica donio je određene varnice. Sudija Jesus Gil Manzano dijeli kartone za svaki oštriji prekršaj.

U 65. minuti odlučio je pokazati direktan crveni karton Angelu Correi. Argentinac je laktom udario Rudigera u stomak, ovaj je odmah pao kao pokošen, a Manzano napadaču Atletica pokazuje da ide pod tuš.

OVDJE pogledajte ovaj trenutak i procijenite je li crveni karton opravdano pokazan.

Treba istaći da je Correa na teren ušao na poluvremenu umjesto Barriosa i neslavno je završio ovaj duel.

Argentinskom napadaču ovo je bio ukupno 22. nastup za Jorgandžije ove sezone u La Ligi i postigao je pet pogodaka.

Ukupno je u svim takmičenjima odradio 32 utakmice. Ima učinak od šest pogodaka i dvije asistencije.

Interesantno je svakako da je ovaj 27-godišnji napadač već devetu godinu stanovnik Madrida. Još 2014. godine je iz San Lorenza kao tinejdžer za 7.5 miliona eura prešao u Atletico.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ukupno je Angel Correa odigrao čak 365 utakmica za madridski tim. U devet godina postigao je 65 golova, ali dosta je utakmica koje je počeo s klupe i zbog toga mu je učinak nešto slabiji.

Sada će zbog ovog crvenog kartona preskočiti barem jednu utakmicu, a vrlo je moguće da mu slijedi i pauza od dva susreta, prema pravilima za direktno isključenje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.