Carlo Ancelotti: "U fudbalu nema korupcije i namještanja"
Italijanski stručnjak ne vjeruje da je veliki rival Barcelona s namjerom plaćala sudijskog čelnika kako bi dobila bolje uslove na terenu (Foto: EPA)

Trener Real Madrida sasvim jasan

Carlo Ancelotti: "U fudbalu nema korupcije i namještanja"

M. Šljivak

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti (63) uvjeren je kako u svijetu fudbala nema korupcije i namještaljki i da se svugdje dešavaju sudijske greške, te da nikom ne treba ništa zamjeriti. Sve je to istakao nakon pitanja novinara o slučaju u kojem je Barcelona bivšem čelniku sudijske komisije u Španiji godinama uplaćivala velike sume novca za 'pošteno' suđenje.

Carlo Ancelotti uvjeren je kako je u svijetu fudbala sve sasvim pošteno. Trener Real Madrida je govorio o slučaju nekadašnjeg sudijskog čelnika Enriqueza Negreire i uplatama koje je imao iz Barcelone i vjeruje da nema potrebe da neko osuđuje i da su klubovi čisti.

"Ovdje ne postoji korupcija u fudbalu. Nema je ni u Italiji, a ni u Evropi", smatra Ancelotti i nastavlja.

"Sudije širom svijeta prave greške. Ako ih naprave, jednostavno ih morate prihvatiti. Ja se lično naljutim često zbog tih grešaka, ali sam uvjeren da trenutno ne postoji korupcija u svijetu fudbala", rekao je Ancelotti.

Interesantno je da nakon skandala o plaćanju nekadašnjeg čelnika sudijske komisije, Real Madrid nije reagovao. Atletico Madrid je prvi reagovao i poslao je upit ostalim klubovima da u javnost izađu sa zajedničkim saopštenjem.

Očekuje se da će klubovi uskoro zauzeti zajednički stav oko svega. Međutim, Real Madrid neće biti s ostalim i mnogi vjeruju da Kraljevi štite saveznike s kojima su u dobrim odnosima zbog kreiranja Superlige.

Oglasi

Istraga tužilaštva protiv Barcelone je u toku. Mnogi spominju da bi Kataloncima mogli biti oduzeti bodovi, pa čak najavljuju i izbacivanje iz La Lige.

To je međutim teško očekivati. Barcelona je uz Real najveći španski klub i sigurno je da će im Kraljevi pružiti podršku.

BetOle vam nudi zaista vrhunsku ponudu klađenja na fudbalske utakmice, a ovog vikenda nam predstoji veliki madridski derbi između Reala - Atletica.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real je očekivano favorit u ovom meču. BetOle vam nudi široku ponudu opklada za ovu utakmicu i samo je potrebno odabrati onu pravu.

Registrujte se na BetOle OVDJE i počnite svoju dobitnu avanturu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Svaka cast Anceloti, samo ti zamjeram sto nisi rekao da bruceloni otvoreno namjestaju. Ustvari mozda si rekao ali su to isjekli.
1 1
cccccc
Ne smije on zucnut o sudijama jer zna da je Barcelona prva na tebeli, a sviran im 1 penal u zadnjih 30 kola Španske La lige. Real više nije sposoban osvojiti titulu ni uz pomoć sudija.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi