Real Madrid na brutalan način Hazardu pokazao izlazna vrata - Već mu je otet dres s brojem 7
Eden Hazard je plaćen ogromnih 100 miliona eura, ali ovu cifru nikada nije opravdao (Foto: EPA)

Vinicius nova sedmica

Real Madrid na brutalan način Hazardu pokazao izlazna vrata - Već mu je otet dres s brojem 7

M. Šljivak

Madridski Real donio je odluku da će u narednoj sezoni dres s brojem 7 nositi Vinicius Junior. Brazilac je postao velika zvijezda Kraljeva, klub ga želi nagraditi slavnim brojem kojeg su nosile istinske legende, a to znači i da će Eden Hazard morati odabrati drugi broj ako ne ode iz kluba.

Vinicius Junior igra sjajan fudbal i ove sezone. Mladi Brazilac je postao istinska zvijezda Real Madrida, a klub ga zbog odličnih nastupa ima namjeru i nagraditi.

Madridski mediji tvrde da će nagrada stići u vidu dresa s brojem 7. Klub je navodno već donio odluku da će 22-godišnji Brazilac dobiti slavni broj bez obzira što je on u vlasništvu Edena Hazarda.

Hazard od dolaska u Madrid nije pokazao ništa. Real ga se silno želi riješiti, a čak i ako ne uspije u tome tokom ljeta, ostavit će ga bez broja na dresu.

Vinicius Junior trenutno na dresu nosi dres s brojem 20, a sedmicu su prije Cristiana Ronalda među Kraljevima nosili Cristiano Ronaldo i Raul Gonzalez.

Brazilski napadač je član Real Madrida postao 2018. godine. Stigao je iz Flamenga i pokazao se kao pravi izbor Kraljeva za novu veliku zvijezdu.

Oglasi

Ukupno je ovaj 22-godišnjak nastupio u 205 utakmica i postigao je 54 pogotka. Ove sezone je odigrao 35 utakmica i ima učinak od 18 golova i devet asistencija.

Eden Hazard je u Real Madrid stigao 2019. godine iz Chelseaja za 100 miliona eura. Ipak, ovu cifru nikako nije opravdao.

Povrede su dosta utjecale na 32-godišnjeg Belgijanaca. Nikad nije našao pravu formu i očekuje se da će napustiti klub tokom ljeta ove godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ono što je izvjesno, broj sedam više neće biti njegov. Hazarda je Real tako na brutalan način precrtao i jasno mu je poručio da se na njega ne računa.

Hazard je za Kraljeve odigrao 73 utakmice i postigao je sedam pogodaka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi