United na pragu trofeja

Karius nije branio dvije godine, stao na gol pred 80.000 ljudi u velikom finalu i već požalio

Edmir Škorić

Manchester United je jako blizu da osvoji prvi trofej od 2017. godine, pošto u finalu Liga kupa vodi protiv Newcastlea s 2:0 nakon 45 minuta.

Finale se igra na londonskom Wembleyju od 17:30 sati i United je svakako u duel ušao kao favorit, ali ni najoptimsitičniji navijači Uniteda nisu očekivali da će stvari ovako glatko ići na početku utakmice.

U 33. minuti Casemiro je postigao gol na ubačaj Lukea Shawa, da bi u 39. minuti Marcus Rashford sjajno pogodio za 2:0.

United je jako blizu da osvoji trofej nakon skoro šest godina. Posljednji je osvojio Jose Mourinho, kada je 2017. godine ovaj tim slavio u finalu Evropske lige.

Na golu Newcastlea je spletom okolnosti Loris Karius. Njemački golman nije dugo branio, dvije godine skoro, a sada je dobio priliku u jednoj ovakvoj utakmici.

Karius ima košmarnih 45 minuta, iako je u samom finišu sjajnom odbranom spasio Newcastle većeg zaostatka.

Podsjetimo da se Nijemac "proslavio" u finalu Lige prvaka kada je greškama koštao Liverpool protiv Real Madrida, ali u posljednje vrijeme, iako treći golman Newcastlea, barem može da se pohvali da ljubi jednu od najzgodnijih žena na svijetu, zgodnu Italijanku Dilettu Leottu.

No, ne treba pretjerivati, Karius nije briljirao u prvih 45 minuta finala Liga kupa, ali nije mogao previše toga napraviti kod oba gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.