Harry Maguire ili Bruno Fernandes? U Manchesteru odredili ko će danas podići trofej ako osvoje

Na kultnom Wembleyju

Harry Maguire ili Bruno Fernandes? U Manchesteru odredili ko će danas podići trofej ako osvoje

E. Škorić

Manchester United danas igra protiv Newcastle na Wembleyju u finalu Liga kupa i ima priliku da osvoji trofej, a naravno trofej žele i Svrake koje igraju sjajno ove sezone.

Engleska sportska javnost s nestrpljenjem čeka današnji okršaj Manchester Uniteda i Newcastlea (17:30) i taj duel biće u fokusu unatoč okršaju londonskih klubova Tottenhama i Chelseaja u Premier ligi.

Newcastle se nada trofeju nakon dugo godina, ali favorit je United koji igra sve bolje pod vodstvom Erika ten Haga.

Sada je pitanje ko će od igrača Uniteda podići trofej u slučaju osvajanja istog. Defanzivac Harry Maguire je prvi kapiten, ali on se ne očekuje danas u početnom sastavu, dok je Bruno Fernandes većinu mečeva kapiten pošto Maguire ne igra.

Ipak, mediji u Engleskoj tvrde da će trofej zajednio podići Maguire i Bruno Fernandes, što nije prvi takav slučaj. No, vjerovatno je to svima najmanje važno, treba doći do trofeja, jer Newcastle sigurno nije protivnik protiv kojeg se unaprijed računaju pobjede.

Posljednji trofej Manchester Uniteda, podsjetimo, bila je Evropska liga, osvojena u sezoni 2016./2017. U to vrijeme trener Crvenih vragova bio je Jose Mourinho.

Skoro šest godina kasnije United ima priliku za novi trofej, učiniće sve da ga osvoji, ali neizvjesnosti ne bi trebalo nedostajati.

United je najtrofejniji engleski klub sa 20 titula Premier lige, dok je Newcastle četiri puta u historiji osvajao ligu, a ima i šest trofeja FA kupa i jedan FA Community Shield.

Svrake su godinama bile u podređenom položaju, ali su prošle godine dobili bogate vlasnike i sada su u samom vrhu Premier lige. Bore se za plasman u Ligu prvaka, a trofej bi bio kruna "novog Newcastlea".

Bilo kako bilo, danas ćemo svi zajedno uživati u okršaju slavnih i kultnih engelskih timova na londonskom Wembleyju.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi