Zbog Hrvata na Old Traffordu se odavno nisu tako kajali jer znaju kakvu grešku su napravili

On briljira u novom klubu

Zbog Hrvata na Old Traffordu se odavno nisu tako kajali jer znaju kakvu grešku su napravili

Endin Čaušević

Manchester United nije toliko često pravio greške kada su u pitanju transferi, ali je na Old Traffordu bilo itekako propusta oko pojedinih fudbalera koje su željeli dovesti, no odustali su u posljednji trenutak. Na listi tih imena je i hrvatski reprezentativac Josip Juranović zbog kojeg se sigurno već sada kaju na Teatru snova.

Juranović je odigrao dosta dobro na Svjetskom prvenstvu u Kataru gdje je s reprezentacijom Hrvatske uspio da osvoji bronzanu medalju i skrenuo je na sebe pažnju pojedinih evropskih klubova.

Ovaj 27-godišnjak je u tom trenutku bio član Celtica u koji je stigao na ljeto 2021. godine iz Legije za svega tri miliona eura, ali je nakon Mundijala bilo jasno da će ga škotski klub teško zadržati u svojim redovima.

Pojedini evropski klubovi pokazali su veliki interes za Juranovića tokom januarskog prelaznog roka, a hrvatski reprezentativac čak se povezivao s odlaskom u Manchester United.

Crveni đavoli su željeli dovesti novog desnog beka i Juranović je bio prva meta, ali su se u posljednji trenutak predomislili i odustali od njegovog transfera jer je Erik ten Hag odlučio da su mu Wan Bissaka i Diogo Dalot dovoljni.

Oglasi

Na kraju Juranović je u iznenađujućem transferu iz Celtica prešao u Union Berlin za 8.5 miliona eura, ali ispostavilo se već sada da je to bio odličan potez za njega.

Union Berlin briljira u Evropskoj ligi i došao je do osmine finala, a Juranović se pokazao kao sjajno pojačanje. Za njemački klub je odigrao već pet mečeva, te je uspio da zabije jedan gol i upiše čak tri asistencije.

Bolji početak u njemačkom klubu nije mogao ni da sanja i već sada se špekuliše o tome da bi Juranović, ukoliko nastavi igrati u takvoj formi, već na ljeto mogao ponovo da promijeni klub, a da Union Berlin zaradi ogroman novac od transfera.

Engleski mediji navode da su u Manchester Unitedu svjesni da su napravili ogromnu grešku jer su mogli dovesti Juranovića "za siću", te da je Hrvat igrama u dresu Union Berlina pokazao kakav propust je napravio klub s Old Trafforda.

Čak i ugledni Fabrizio Romano piše da Juranović igra na vrhunskom nivou u Union Berlinu, te je potvrdio da je bio na meti Crvenih đavola u januaru, ali da je sve to propalo zbog Wan Bissake koji je ostao u klubu i dobio drugu šansu od Ten Haga da se dokaže.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Juranović s Union Berlinom je potpisao ugovor do ljeta 2027. godine, ali ukoliko nastavi igrati u ovoj formi teško da će se dugo zadržati u tom njemačkom klubu.

Navodno, za svega mjesec dana njegova cijena na tržištu je itekako porasla i navodi se da Juranović sada vrijedi već oko 15 miliona eura, ali da će ta cijena nastaviti rasti ukoliko on nastavi igrati na ovom nivou.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi