Wayne Rooney je ikona Uniteda, ali navijače je jako povrijedilo ono što je rekao ovog vikenda

Na strani je "omraženih likova"

Wayne Rooney je ikona Uniteda, ali navijače je jako povrijedilo ono što je rekao ovog vikenda

Edmir Škorić

Nekadašnji napadač reprezentacije Engleske i Manchester Uniteda, Wayne Rooney, razočarao je sve navijače Crvenih vragova zbog intervjua kojeg je dao za ESPN.

Navijači Uniteda bili su u ekstazi otkako su se krajem prošle godine pojavile vijesti o prodaji klub, a Glazeri konačno žele krenuti dalje i predati vodstvo vlasnicima koji će biti više uključeni u klub. Odlazak porodice Glazer sa Old Trafforda postaje san mnogim navijačima, no Rooney smatra da su oni "napravili fantastičan posao".

Wayne Rooney trenutno je najbolji strijelac Manchester Uniteda svih vremena, s 253 gola za Crvene vragove tokom svog vremena u klubu od 2004. do 2017. godine. Stoga je za mnoge bilo iznenađenje da je tako velika figura u povijesti kluba ovoga vikenda u intervjuu stala u obranu Glazera.

"Prvo, mislim da su Glazerovi napravili fantastičan posao", rekao je Rooney za ESPN, pa je dodao:

"Potpisali su me 2004. tako da su u klubu već 20 godina i mislim da su uvijek dopuštali menadžerima da dovedu igrače koje žele."

Rooney je kasnije izjavio da "navijači žele promjenu", i čini se da će je i dobiti, dok je inzistirao da klub mora pronaći vlasnike koji mogu ponovo uspostaviti godine slave na Old Traffordu.

Oglasi

Sigurno da je Rooney među onima koji Unitedu žele najbolje, ali izjave koje je dao izazvale su žestoke reakcije od strane navijača.

Inače, očekuje se da prodaja Uniteda sruši sve rekorde u sportskom poslovanju, a za sada ima ponuda iz Katara.

Šeik Jassim Bin Hamad Al Thani, sin bivšeg premijera Katara, poslao je ponudu za kupovinu britanskog premijerligaškog kluba čiji su vlasnici sa sjedištem u Sjedinjenim Američkim Državama pokrenuli formalni proces prodaje krajem prošle godine.

Porodica Glazer, kao većinski vlasnik kluba, procjenjuje vrijednost Manchester Uniteda na čak sedam milijardi funti, što je 7,86 milijardi eura.

United je rekorder sa 20 titula u Engleskoj i ima preko 650 miliona navijača širom svijeta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Britanski milijarder Jim Ratcliffe, doživotni navijač Uniteda i osnivač hemijske firme INEOS, još je jedan vjerovatni ponuđač, zajedno sa američkim privatnim investicijskim kompanijama, ranije su rekli izvori za Reuters.

Ratcliffe je ranije otvoreno iskazivao interes za kupovinu kluba sa Old Trafforda. Prethodno je Daily Telegraph objavio da je Saudijska Arabija također predala ponudu za United. Dakle, ponuda ne manjka, samo je pitanje trenutka kada će Manchester United pripasti novom vlasniku.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi