U Konjicu nastavljaju bitku za opstanak

Igman nakon velike subotnje pobjede potvrdio jedan rastanak

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib
FK Igman Konjic danas je potvrdio rastanak sa jednim fudbalerom. Klub iz Konjica mnogo se pojačao ovog proljeća, pa je bilo i odlazaka.

Danas je ozvaničen rastanak sa Anesom Vazdom.

"FK Igman i Anes Vazda potpisali su sporazumni raskid ugovora.

Anes je imao povredu koljena i izražava žaljenje, kako kaže, jer nije bilo mogućnosti da klubu da veći doprinos. Također, zahvalan je FK Igman jer je maksimlano ispoštovao njegovu rehabilitaciju.

Ukupan učinak: 8 odigranih utakmica u crveno-bijelom dresu.

Anese, hvala i sretno“, stoji u objavi FK Igman Konjic.

Vazda je prije Igmana nastupao za Radnik iz Bijeljine, Zrinjski Mostar, Mladost DK., Rudeš, NK Travnik, NK Olimpija te omladinske selekcije FK Sarajevo.

Ovaj 25-godišnjak uskoro mora donijeti odluku o novom klubu s obzirom da su većine liga počele, a pojedine će za vikend koji je ispred nas.

Podsjetimo, Igman je za vikend upisao veliku pobjedu protiv FK Željezničar. Bilo je 3:1.

Plavi su bili favoriti, no na kraju su se radovali izabranici Husrefa Musemića, te Igman nastavlja bitku za opstanak u premijerligaškom društvu.

"Mislim da smo loše otvorili utakmicu. Željo je bio bolji, ali smo mi preuzeli. Razlika je da smo mi zabili gol kad smo bili bolji, a Željezničar nije. Drugo poluvrijeme smo se bez potrebe povukli, ali smo uspjeli postići drugi gol. Utakmica koja je imala uspone i padove, ali mi smo svoje iskoristili svoje šanse i pobjedili", rekao je Musemić poslije subotnje utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U narednom kolu Igman gostuje u Trebinju kod Leotara.

"Za nas je ovo velika pobjeda, Igman prvi put igra u Premijer ligi, poslije toliko godina u svom gradu. Velika je ovo stvar, idemo dalje. Situacija je još uvijek jako teška, ali idemo dalje. Pokušat ćemo otići u Trebinje i pobjediti", završio je Musemić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.