Mulalić je bio neraspoložen na press konferenciji: "Jesi li gledao prvih 25 minuta?"

Nakon poraza u Konjicu

Mulalić je bio neraspoložen na press konferenciji: "Jesi li gledao prvih 25 minuta?"

E. Oštraković

Igman je u sjajnoj utakmici ostvario pobjedu protiv Željezničara na otvaranju drugog dijela sezone, a konačan rezultat utakmice bio je 3:1.

Željezničar je u ovoj utakmici sasvim sigurno bio favorit, ali tri boda ostaju u Konjicu.

Edis Mulalić nikako nije mogoa biti zadovoljan rezultatom nakon utakmice.

"Čestitam Husrefu i ekipi na pobjedi. Dobro smo otvorili utakmicu, prvih dvadesetak minuta. Poremetila nas je povreda jednog igrača. Nešto se desilo, iz te neke kontrole gdje smo dobro pritisli Igman poslije te izmjene, desile su se neke tranzicije. Iz posjeda smo primili prvi i treći gol. Igrali smo poslije sa dva špica i imali smo tri ili četiri sjajne situacije. Vratili smo se na 2:1 i opet iz našeg posjeda, kontra, tranzicija i onda penal", rekao je Mulalić.

Nakon utakmice jako zadovoljan bio je trener Igmana Husref Musemić.

"Za Igman je ovo bila historijska utakmica. Prvi put na svom terenu u Premijer ligi i pobjeda protiv Željezničara. Mi smo svoje prilike iskoristili, a oni nisu. Nesvjesno smo se povukli, ali mogla je utakmica otići u suprotnom smjeru. To je ta neka razlika", rekao je Musemić.

Oglasi

Govorio je Mulalić i o povredi Štilića, kao i povredi koja se desila na utakmici.

"Nadamo se da nije ništa strašno. Mislim da je kod doskoka nastupila povreda. Nadamo se da je samo istegnuće. Dok ne napravimo pregled ne možemo u detalje. Ne vjerujem da je utakmica ostavila traga. Na pripremama smo igrali svaka tri dana. Dobro je Husref rekao, utakmica je u svakom momentu mogla otići i tamo i ovamo. Oni su zabili iz tranzicije, a mi nismo. Uvijek je visila, Husref će se složiti, utakmica. Igrali smo otvoren fudbal, dobro je bilo za publiku, a za nas loše. I to je neki napredak za naš fudbal. Štilić je dobio udarac protiv Leotara. Članak mu je oteknut, ne znamo ni da li će igrati protiv Zvijede", kaže Mulalić.

Na pitanje novinara da li je Igman bio bolji baš zbog tog historijskog nastupa na domaćem stadionu.

"Pa jesil gled'o prvih 25 minuta? Jesi li gled'o? Evo trenera kraj mene sigurno boljeg, pametnijeg", rekao je Mulalić, a riječ je preuzeo Musemić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Pa dobro, mogao je Željezničar povesti. To je fudbal", rekao je Musemić.

"Bili smo motivisani, spremni. Imali smo tri čiste situacije kod 1:0, moje mišljenje da je bila i sumnjiva situacija. Super ti je pitanje", završio je Mulalić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1575395494
Gdje sad oni sa komentarima, Mulalic Edis jedan je od nas ??
5 1
nakopitam
Hahahhahhahahahhhahhahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahaha
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi