Vraća se na teren

Navijači Arsenala poludjeli zbog fotografije Gabriela Jesusa

Esmer Oštraković

Početkom decembra, na utakmici Svjetskog prvenstva protiv Kameruna, Gabriel Jesus povrijedio je koljeno, a zbog te povrede je još uvijek van terena.

Smatralo se da je sezona za njega završena, ali je postojala mogućnost da zaigra u posljednjih nekoliko utakmica.

Ipak, oporavak Gabriela Jesusa teče fantastično te će on već u martu biti na terenu, što je fenomenalno iznenađenje za navijače ARsenala.

Jesus je objavio fotografiju na svom Instagram nalogu gdje se vidi da trenira vani, sa loptom, a uz to je objavio i tekst.

"Korak po korak", napisao je Jesus.

Jesus je stigao u Arsenal iz Manchester Cityja za 52 miliona eura, te je bio jedan od najboljih igrača u redovima Topnika prije povrede.

Jasno je da mnogo nedostaje svom timu, ali i bez njega je Arsenal prvi na tabeli, a njegov povratak će mnogo pomoći ekipi u borbi za titulu u Premiershipu.

Upisao je pet pogodaka i dodao šest asistencija, ali je zbog povrede propustio dobar dio sezone i utakmica u dresu Arsenala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U reprezentaciji Brazila Jesus je bio prva zamjena za Richarlisona, a upisao je 59 nastupa za reprezentaciju te dodao 19 pogodaka uz 13 asistencija.

Arsenal svoju narednu utakmicu igra već sutra, a protivnik je Everton. Jesus neće igrati na ovoj utakmici, ali u martu se očekuje njegov povratak na teren.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.