Potpuna dominacija Arsenala na King Power-u i deseta pobjeda na gostovanjima za Topnike!

Odigrane utakmice u Premiershipu

Potpuna dominacija Arsenala na King Power-u i deseta pobjeda na gostovanjima za Topnike!

Esmer Oštraković

Odigrane su četiri utakmice u okviru 25. kola Premiershipa, a najvažniji rezultat jeste naravno onaj između Leicestera i Arsenala. Topnici su uspjeli doći do tri boda na ovom susretu.

Arsenal je u ovaj susret ušao kao blagi favorit, ali su imali apsolutnu dominaciju tokom cijelog susreta i veliko je čdo da je utakmica završena minimalnom pobjedom od 0:1.

Prvo poluvrijeme završeno je bez golova iako su Topnici uspjeli postići gol. Trossard je postigao prelijep gol, ali je poništen zbog prekršaja Whitea nad domaćim golmanom.

Na samom otvaranju drugog poluvremena viđen je jedini gol na ovoj utakmici. Trossard je sjajno asistirao, a Martinelli je postigao gol za pobjedu Topnika na ovom susretu.

Ovom pobjedom Arsenal sada ima pet bodova prednosti nad Manchester Cityjem, te su stavili dodatni pritisak na svoje protivnike.

Sjajnu utakmicu odigrali su West Ham i Nottingham Forest. Iako je prvo poluvrijeme završeno bez golova, u drugom dijelu utakmice viđena su čak četiri gola.

Oglasi

Ings je prvo u 70., a zatim u 72. minuti postigao golove, te je tako domaća ekipa imala prednost od dva gola protiv Nottingham Foresta.

Rice je u 78. minuti postigao gol za 3:0, a konačan rezultat od 4:0 na ovoj utakmici postavio je Antonio u 85. minuti.

Dosta tvrdu utakmicu odigrali su Leeds i Southampton, a niti na ovom susretu nije viđen niti jedan gol u prvom poluvremenu.

Jedini gol, koji je na kraju odlučio pobjednika, a to je bila ekipa Leedsa, postignut je u 77. minuti utakmice, a strijelac je bio Firpo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Everton je nakon dvije domaće pobjede, protiv Arsenala i Leedsa, doživio poraz na svom terenu od Aston Ville sa 0:2.

Prvo je u 63. minuti Watkins sa bijele tačke pogodio za 0:1, a konačan rezultat utakmice postavio ej Buendia u 81. minuti utakmice.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MUN
Kakva dominacija dragi novinaru sta si ti gledao,imali 2 suta u okvir gola a imati posjed lopte ne znaci dominirati
0 4
user1656135209
Gazija krme, sta ima kako si?
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi