Gosti nezadovoljni stanjem terena u Srebreniku kao i uslovima u kojima se meč igrao (Foto: Screenshot)

Nezadovoljstvo tima iz Prijedora

Gostima uslovi za igru nisu bili regularni, Bošnjaković odgovara: "Ista je lopta i teren"

Midhat Šljivak

FK Tuzla City je u prvom meču četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine u Srebreniku razbila Rudar-Prijedor s 5:0 i na taj način je gotovo sigurno osigurala plasman među četiri najbolje ekipe u ovom takmičenju.

Tuzla City potpuno je pregazila Rudar Prijedor. Gosti su izgledali nemoćno pred tuzlanskim klubom i na kraju su kući ispraćeni s pet pogodaka u mreži.

Trener gostujućeg tima Bojan Krulj nezadovoljan je uslovima u kojima se ovaj meč igrao. Tvrdi da nisu bili regularni.

"Čestitam Tuzla Cityju na zasluženoj pobjedi. Kako sam vidio utakmicu? Nisam je vidio. Uslovi nisu bili adekvatni i neću više ništa reći", rekao je Krulj i dodaje:

"Mi smo dali maksimum i u drugoj utakmici ćemo se potruditi da budemo bolji", istakao je trener Rudara nakon utakmice.

S druge strane rezultatom svakako može biti zadovoljan trener Cityja Milenko Bošnjaković. On je istakao kako je cilj bio napuniti mrežu protivnika kako bi u revanš ušli veoma mirni.

"Željeli smo pobijediti što više razlike da imamo miran uzvrat. Uspjeli smo u tome", poručio je Bošnjaković i osvrnuo se na komentar kolege Krulja o neregularnim uslovima za igru:

"Što se tiče uslova, lopta je bila ista i nama i njima, teren isto. Čestitam svojim momcima. Vidjeli smo neke druge momente što nismo ranije znali. Guramo dalje, okrećemo se prvenstvu. Sretan sam zbog pobjede i što niko nije povrijeđen", poručio je trener FK Tuzla City.

Za tuzlanski tim će revanš u Priejdoru biti odrađivanje posla za plasman u polufinale, a mnogo veći izazovi ovom klubu predstoje u prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Tamo Tuzla City uz veliki broj ekipa vodi žestoku bitku za opstanak. Klub je loše ušao u drugi dio sezone porazom protiv FK Velež i trenutno su tek na 10. mjestu tabele s bodom više od Slobode i Igmana koji su u zoni ispadanja.

Tuzla City u nedjelju igra još jedan jako bitan meč i u Srebreniku dočekuje Slogu Meridian.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.